Mads Brügger står blant annet bak dokumentaren «Den sorte svane», som ble vist på NRK tidligere i år.

Medarbeidere rømmer fra Mads Brüggers nysatsing

Utrygt arbeidsmiljø, stressreaksjoner og behov for psykologhjelp. Slik beskriver ansatte arbeidsmiljøet i danske Frihedsbrevet.

Publisert

I 2021 lanserte den profilerte danske journalisten og dokumentarskaperen Mads Brügger nysatsingen Frihedsbrevet

Brügger, kjent fra blant annet dokumentarseriene «Den sorte svane» og «Muldvarpen», begge laget med NRK som medprodusent, er sjefredaktør og administrerende direktør i danske mediehuset som står bak en rekke nyhetsbrev og podkaster.

Men de første tre driftsårene har ikke vært uproblematiske, viser en gjennomgang danske Journalisten har gjort. 

– Folk er blitt syke

Totalt har over 35 medarbeidere forlatt redaksjonen i løpet av disse årene. Bare fem av de ansatte som sto på listen over medarbeidere da Frihedsbrevet feiret sin ettårsdag i juni 2022, er fortsatt med i redaksjonen – og bare i 2023 forsvant 17 personer fra mediehuset. 

13 tidligere ansatte beskriver et utrygt arbeidsmiljø, som for mange har ført til stressreaksjoner, nedbrutt faglige selvtillit og timer hos psykolog. 

– Folk er rett og slett blitt syke av å jobbe der. Inkludert meg selv, forteller en av de anonyme kildene til danske Journalisten. 

– Jeg er oppriktig lei meg hvis folk har jobbet så hardt for å være med på Frihedsbrevet at de har fått stressplager og har gått til psykolog. Det gjør meg ekstremt trist, sier Brügger til danske Journalisten

Han legger imidlertid til: 

– Men jeg må være den første til å innrømme at vi stiller høye krav til våre ansatte – det er høye ambisjoner og høye forventninger. Og ikke alle kan fungere i den sammenhengen.

– Prøvd å jobbe med

Brügger selv blir av danske Journalistens kilder beskrevet som en skremmende, uberegnelige og fraværende leder. 

– Det faktum at stilen min kan virke skremmende for folk er noe jeg har prøvd å jobbe med og fortsetter å jobbe med. Men hvis jeg har vært borte fra kontoret, så har jeg vært ute i byen i regi av Frihedsbrevet.

Powered by Labrador CMS