Mediekompasset skal lære barn og unge om avistegninger, og bruke det som utgangspunkt for å beskrive journalistikkens arbeidsmetoder og plass i demokratiet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Skal lære elever om avistegninger

Mediebedriftenes Landsforening med nytt undervisningsopplegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) har fått økonomisk støtte for å lage et nytt undervisningsopplegg i skolen gjennom prosjektet Mediekompasset. De skal lage en digital undervisningsplattform om avistegninger.

– En avistegning er journalistikk i kunstnerisk form. Vi skal bruke det som utgangspunkt for å beskrive journalistikkens arbeidsmetoder og plass i demokratiet, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad.

Mediekompasset har fått bevilget 125.000 kroner fra Fritt Ord og 250.000 fra Sparebankstiftelsen DNB til dette prosjektet.

Veslemøy Rysstad (t.v) og prosjektleder for avistegner-prosjektet Anne Schäffer. Foto: Ragnhild Holmen.

De skal lansere en gratis og åpen digital plattform som elever fra 4.-10. trinn skal bruke for å lære om avistegninger. Elevene skal blant annet lære om politisk satire, ytringsfrihet, avistegningens historie og propaganda, både ved å se på videoer og selv lage tegninger.

– Vi har en veldig sterk tradisjon for avistegninger i Norge. Det er over 20 år siden det har vært et prosjekt om avistegninger i skolen, så det er på tide med et nytt prosjekt, sier Rysstad.

Mediekompasset har tidligere stått bak prosjekter som «Medielabben», som er et nettsted der elever kan lære mer generelt om journalistikk. Mediekompasset har jobbet opp mot skoleverket siden 70-tallet, men gikk tidligere under navnet «Avis i skolen».

Powered by Labrador CMS