Appene Dagbladet og Magasinet lanseres før jul. På bildet er nettleser-appen som ble lansert i fjor.
Appene Dagbladet og Magasinet lanseres før jul. På bildet er nettleser-appen som ble lansert i fjor.

Dagbladet dyrere enn VG+

Avisa lanserer to nye Ipad-apper før jul.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I midten av desember lanseres Dagbladet og Magasinet som hver sin app for Ipad. Senere skal Android-versjoner følge. De som abonnerer på Dagbladet-appen får med Magasinet på lørdager, mens de som kun ønsker Magasinet kan kjøpe denne i egen app.

– Rikere produkt

Tjenestene er bygd for nettbrett, og skal ikke være ikke rene pdf-versjoner, ifølge teknologi- og utviklignsredaktør Hildegunn Soldal. Hun lover at appene skal gi publikum mer enn hva de får på dagbladet.no.

– Det blir et rikere produkt enn dagbladet.no fordi du får hele avisa i tillegg til levende bilder, oppdateringer gjennom dagen og mulighet for sosial deling, sier Soldal.

Dagbladet priser appene på denne måten:

• 14 kroner for Dagbladet på hverdager

• 21 kroner for Dagbladet med Magasinet på lørdager

• 21 kroner for Magasinet alene

• 98 kroner for månedsabonnement

– Langsiktig investering

For et knapt år siden slapp Dagbladet det de kalte en «egen Ipad-utgave», men som viste seg å være nettstedet tilpasset nettbrettskjermen.

Aviser som VG, Aftenposten og Dagens Næringsliv har allerede lansert skreddersydde apper for Ipad. Det til tross, Soldal mener Dagbladet trengte tiden.

– Det er tross alt et helt nytt produkt. Vi har brukt tid på å finne smarte løsninger som ikke krever mye ressurser.

– Hvordan er forventningene deres?

– Dette er en langsiktig investering. Det er ikke mange som har lesebrett ennå. Det er en del av den langsiktige strategien å finne nye betalingsløsninger, sier Soldal.

Hun legger samtidig til at avisa tenker plattformnøytralt. Praktiske hensyn gjør at appen kommer først på Ipad, men Android vil også snart følge etter.

Powered by Labrador CMS