Liten tro på Fevennen

Nettjournalister har ikke tro på at avisen har knekt koden for nettbetaling.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Folk som jobber med nettmedier levner lite håp for Fædrelandsvennens betalingsløsning på nett. En spørreundersøkelse som organisasjonen NONA har gjennomført gir avisen et svakt terningkast tre på spørsmål om de er enig i at Fædrelandsvennen har knekt koden for nettbetaling.

45 prosent av de 166 spurte sier de er svært uenig i at koden er knekt, mens 51 prosent sier de er usikre. De resterende fire prosentene har tro på at Fevennen kan lykkes.

Betalingstilhengere

Det er medieforsker Arne H. Krumsvik som har gjennomført undersøkelsen på vegne av organisasjonen. Han forklarer netthodenes svar med tre forhold:

– Det viktigste er hva de mener om brukerbetaling generelt. De som er tilhengere av nettbetaling, har større tro på Fevennens initiativ. Deretter avhenger svaret av hvor nettvennlige de er. De som helst vil ha forhåndskontroll av brukerskapt innhold før publisering, har større tro på Fevennens initiativ, sier Krumsvik.

Også hva de spurte arbeider med har betydning for hva de har svart. De som jobber som nettjournalister har minst tro på betalingsløsningen, mens utviklerne er mer positive.

Den såkalte Netthodeundersøkelsen gjennomføres for tredje gang i år, og flere resultater presenteres på konferansen NONA12 som arrangeres i Oslo 12. juni.

Powered by Labrador CMS