De tre i finalistene. Fra venstre: Nora Ibrahim, Julie Lundgren og Anniken Renslo Sandvik. 
Foto: Privat/Fartein Rudjord/Ole Gunnar Onsøien
De tre i finalistene. Fra venstre: Nora Ibrahim, Julie Lundgren og Anniken Renslo Sandvik. Foto: Privat/Fartein Rudjord/Ole Gunnar Onsøien

En av disse er Årets talent

Medienettverket deler ut prisen om én uke.

Om en uke deler Medienettverket – forum for kvinner i ledelse ut prisen Årets talent. Dette er finalistene.

– Vi har fått mange gode nominasjoner i år, og det har vært vanskelig å trekke fram bare tre. Men disse finalistene skinner litt ekstra med tanke på hva de har oppnådd, og at de er gode forbilder, sier juryleder Mari Midtstigen ifølge en pressemelding.

Medienettverket har kåret Årets talent siden 2011. Aldri før har det kommet inn så mange nominasjoner som i år, opplyser Veslemøy Østrem, leder i Medienettverke.

– Det er et svært sterkt finaleheat. Skal vi lykkes med å jevne ut kjønnsforskjellene blant topplederne i mediebransjen, må man bevisst lete etter talentene. Her har mediehusene en vei å gå fortsatt, men det er virkelig mange dyktige kvinner som er klare for mer lederansvar der ute, sier Østrem.

Dette er finalistene:

Nora Ibrahim (28) er redaksjonssjef i NRK P3, og har vært opphavskvinne og fødselshjelper for «Faten tar valget», «P3 sjekker ut» og «17». For førstnevnte fikk hun en Gullrute. Hun får med seg folk på tvers av avdelinger, og karakteriseres som en redaksjonell superstjerne med en unik målgruppeforståelse. «Nora er et forbilde, hun finner historier vi ellers ikke klarer å finne», sier kolleger, som mener hun har sørget for at NRK når målgrupper de har hatt vanskelig for å nå. Til tross for sin unge alder står Nora rakrygget, også når det blåser som verst.

Julie Lundgren (31) var som leder for forretningsutvikling i Dagens Næringsliv sentral i den største strategiprosessen i mediehusets historie. Hun har involvert alle ledd i organisasjonen, endret møtestruktur og jobbet for å sikre at de hårete målene faktisk blir gjennomført. Hun har innført en prosess for forretningsutvikling og innovasjon som nå tas i bruk i hele huset. Hun ble nylig forfremmet til redaktør med ansvar for produkt og innovasjon.

Anniken Renslo Sandvik (33) kom inn som ansvarlig redaktør i Finnmarken i april 2017 og har siden det klart å øke opplaget og antall abonnenter ved å prioritere annerledes, og jobbe smartere. Hun beskrives som en analytisk, tydelig og synlig redaktør, som er skikkelig god med folk. Som redaktør har hun bidratt til at Finnmarken igjen har en god standing i lokalsamfunnet, og at avisen leverer resultater få hadde turt å drømme om for noen år siden. iFinnmark ble for noen uker siden kåret til årets mediehus i Amedia.

Powered by Labrador CMS