Kommunestyrepolitiker og tidligere redaktør intervjuet egen ordfører

Høyrepolitiker dekket veimøte for Fjordingen. Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum (bildet) advarer mot dobbeltroller.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var tidligere denne uken at Stryn-avisen Fjordingen dekket et veimøte der Statens vegvesen presenterte sine veiplaner for Strynefjellet.

I en av sakene intervjuet tidligere mangeårig redaktør og journalist, og nå kommunestyrepolitiker for Høyre og altså journalist, Inge Fænn, sin egen ordfører og partifelle Sven Flo om veivesenets planer.

– Det er en styrke for saken at veivesenet nå er så tydelig på hva som er den beste løsningen, ble Flo sitert på (krever betaling).

Må unngå dobbeltroller

Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund sier til NRK Sogn og Fjordane at det å blande rollen som politiker og journalist er et tilbakelagt stadium i norsk presse.

– På dette området er Vær Varsom-plakaten veldig klar. Redaktører og journalister må passe på uavhengigheten og unngå dobbeltroller eller andre bindingen som gjør at man kan spekulere rundt habiliteten deres, sier Stavrum til NRK.

Verken Fænn eller dagens redaktør Bengt Flaten i Fjordingen ser på saken som problematisk. Fænn viser til at han snakket med tre ordførere hvorav kun én var fra Høyre, mens Flaten sier det ikke var et politisk møte Fænn dekket.

– Han var ikke der som politiker. Det er selvsagt uaktuelt for oss å bruke han til å skrive politiske saker om Stryn, men jeg ser ikke noe problem i denne saken. Det at han er politiker kan ikke hindre han i å dekke samfunnsaktuelle spørsmål, sier Flaten til NRK.

Powered by Labrador CMS