Legger ned Nytt i Uka

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio

Styret i Media Vest AS varsler at de legger ned den annonsefinansierte gratisavisen Nytt i Uka.

Utgiverselskapet eies 100 prosent av Sunnmørsposten AS.

– Den kraftige svikten i annonseinntektene gjør at driftsgrunnlaget dessverre ikke lengre er til stede. Nytt i Uka er blant de siste gratisavisene i landet og til tross for en rekke kostnadsbesparende tiltak de siste årene har selskapet store økonomiske utfordringer, sier styreleder Frank Støyva Emblem i en pressemelding.

– Vi beklager dette sterkt, for vi vet at mange er glade i avisen. Men videre drift av denne ville rett og slett blitt for krevende, for både eier og ansatte, sier Emblem.

Morselskapet Sunnmørsposten AS og datterselskapet Media Vest AS er nå i en fusjonsprosess og vil gjennomføre en virksomhetsoverdragelse i løpet av kort tid. Dette sikrer at den lokale nettavisen AESby.no drives videre, og de ansatte får tilbud om ansettelse i Sunnmørsposten, står det videre i pressemeldingen.

– Det har vært viktig for oss at det satses videre på AESby.no, som er en ultralokal nettavis for Ålesund med over 8.000 unike daglige brukere. Nettavisen vil fra 1. juli bli lagt under ledelsen i Sunnmørsposten, og vil bli drevet videre derfra. Det samme gjelder for de ansatte i Media Vest AS, med unntak av dagens redaktør og daglig leder som ikke blir med videre, sier Emblem.

Powered by Labrador CMS