TV 2 oppfylte alle krav

Roger Aarli-Grøndalen
nyhetsstudio

TV 2 løste oppdraget som kommersiell allmennkringkaster i tråd med kravene i fjor og får full kompensasjon på 135 millioner kroner. 

Det er konklusjonen i tilsynsrapporten fra Medietilsynet som ble offentliggjort i dag.

Hovedkonklusjonene i rapporten:

  • TV 2 hadde daglige nyhetssendinger fra den sentrale nyhetsredaksjonen i Bergen. Med 154 redaksjonelle årsverk og over 300 millioner kroner i redaksjonelle kostnader til nyhetssendingene på hovedkanalen TV 2 Direkte, oppfyller TV 2 forpliktelsene med god margin.
  • TV 2 oppfylte kravene om tilbud til barn ved å vise norskspråklig barne-TV hver helg og ha 16 millioner kroner i kostnader til denne typen programmer.
  • TV 2 oppfylte kravene om tilbud til unge ved å sende jevnlige norskspråklige programmer for unge i alderen fra 13 til 19 år og ha 6,3 millioner kroner i kostnader til denne typen programmer.
  • TV 2 formidlet førstegangsvisninger av norsk film og tv-drama og innfridde med god margin kravet om årlig gjennomsnitt på 50 millioner kroner til innkjøp av produksjoner.
  • TV 2 oppfylte kravene om å formidle allmennkringkastingsinnholdet lineært på hovedkanalen TV 2 Direkte og ikke-lineært i TV 2 Play. TV 2 oppfylte også kravet om å være tilgjengelig i distribusjonsnett som kan mottas av minst 95 prosent av alle husstandene i Norge (teknisk dekning).
  • Med hovedredaksjon og sentral nyhetsredaksjon i Bergen tilfredsstiller TV 2 kravet om at disse redaksjonene skal være lokalisert minst 100 kilometer utenfor Oslo. TV 2 oppfylte kravene om at Bergen er stedet der både større og mindre avgjørelser knyttet til programsammensetningen og nyhetene blir tatt, og majoriteten av de redaksjonelt ansatte i disse redaksjonene har arbeidsstedet sitt der.
  • Med 54 prosent norskspråklige programmer på hovedkanalen oppfylte TV 2 kravet om at norskspråklige programmer skal utgjøre minst 50 prosent av sendetiden. TV 2 hadde en rekke nynorsktalende nyhetsankere og reportere i 2023 og oppfylte kravet om å bruke begge de offisielle målformene.
  • TV 2 oppfylte kravene om bredde i tema og sjangere. I 2023 valgte TV 2 å dekke de fem kategoriene samfunns-/informasjonsprogram, sport, dokumentarprogram, underholdning og natur og vitenskap, og alle kravene til hyppighet og omfang er oppfylt.
  • TV 2 har etterlevd retningslinjene for regnskapsmessig skille i 2023, og i tråd med resultatet får TV 2 full kompensasjon på 135 millioner kroner for å ha levert allmennkringkastingsoppdraget.
Powered by Labrador CMS