Streik i NRK

NRK-journalistene går til streik fra klokka 15.01 i dag. De aksepterte ikke meklingsmannens skisse til løsning av oppgjøret. – NRK burde strukket seg lenger, sier NRKJ-leder Leif Kjartan Bjørsvik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Tilbudet innebærer for lite penger til alle. Journalistene i NRK tjener for dårlig, sier Bjørsvik.

– Dette er en kjedelig situasjon. Store deler av NRKs virksomhet blir rammet. Vi har strukket oss langt, sier kringkastingssjef John G. Bernander til Journalisten.

Ifølge Bernander sa NRKJ og KL nei til en ramme på 4,16 prosent. De to øvrige fagforeningene i oppgjøret har godtatt løsningsforslaget. Ifølge Bjørsvik tilbød NRK et flatt lønnstillegg 11.900 kroner pr. person i gjennomsnitt, mens kravet var på 16.000 kroner. I NRKs tilbud lå det i tillegg ulempetillegg som vil slå forskjellig ut for ulike medarbeidere.

– Dette er altfor lite. NRK burde strukket seg lenger, journalistene er mer verdt enn som så, sier Bjørsvik.

– Det er ut over det som er gitt i øvrige oppgjør i staten. Det er en krevende ramme for NRK, men så langt strakk vi oss, sier kringkastingssjefen

Ifølge Bernander avviste NRK også å imøtekomme kravet som han selv kalte en sjette ferieuke. Men NRK har gått med på et livsfaseprosjekt for seniormedarbeidere. Dette mener Bjørsvik vil ha svært liten betydning fra NRKJs medlemmer. Prosjektet omfatter ansatte på 62 år og eldre.

NRKJ-lederen er oppbrakt over at NRK avviste krav om mer fritid.

– Dette er arrogant av NRK, sier han.

Powered by Labrador CMS