Streikeviljen skaper press

Mandag morgen startet meklingen mellom NRKJ og NRK-ledelsen på Riksmeklingsmannens kontor. Onsdag kan Norge våkne til NRK-streik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har ingen informasjon jeg kan formidle fra forhandlingsutvalget og møtet på nåværende tidspunkt, men jeg har aldri sett på maken til en slik streikevilje som vi opplever nå, sier NRKJs informasjonsansvarlig Eva Stabell.

Hun mener samtidig at den store streikeviljen øker sannsynligheten for å unngå streik.

– Det legger press på forhandlingsutvalget for å framforhandle et godt resultat, samtidig som det synliggjør alvoret for NRK-ledelsen. Det kan øke sjansene for å unngå streik, noe jo begge parter helst ønsker, sier Stabell.

Ekstra friuke

Lønnskravet på 16.000 til alle har vært mest i fokus så langt, men den ekstra friuka i løpet av to år trekkes av mange fram som like viktig.

– På medlemsmøtene våre er det poengtert at dette er veldig viktig. Her går så godt som alle i turnus med høy ulempe. Halvparten av vaktene våre starter grytidlig om morgenen eller slutter sent på kvelden, sier klubbleder i NRK Troms, Nina Einem til NJs nettsider.

Streikevafler

Noen NRK-ansatte fikk for øvrig allerede i dag en forsmak på streiken, ved at både Radioklubben og Nyhetsavdelingens klubb serverte nystekte streikevafler utenfor radio- og tv-inngangen på Marienlyst. Og der, utenfor de mange NRK-inngangene rundt om i landet, kan det bli folksomt med streikevakter fra onsdag av.

– På Marienlyst vil tre grupper bevokte de tre inngangene døgnet rundt, forteller Stabell som kan opplyse om at NRK-sjef Bernander i hvert fall på et punkt har åpnet dørene for streikevaktene.

– Sist gang det var NRK-streik hadde vi innleide mobile toaletter til streikevaktene. Men på vårt møte med ledelsen i forrige uke, ble vi innvilget lov til å benytte doene i resepsjonen.

Powered by Labrador CMS