Rolf Johansen (midten) er ny leder for NJ-medlemmene i NRK. Her på NRKJs årsmøte sammen med avtroppende leder Richard Aune (t.v) og nestleder Hege Fagerheim. Foto: Kristine Lindebø
Rolf Johansen (midten) er ny leder for NJ-medlemmene i NRK. Her på NRKJs årsmøte sammen med avtroppende leder Richard Aune (t.v) og nestleder Hege Fagerheim. Foto: Kristine Lindebø

Årsmøtet valgte Rolf Johansen til ny NRKJ-leder

– Har stor støtte i organisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Nåværende nestleder Rolf Johansen i Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ) ble valgt til ny leder for NRKJ fredag, melder NRKJ på sin Facebook-side.

Det skjedde på NRKJs Årsmøte i Hønefoss, som varte fra onsdag til fredag.

– NRKJ er den største og beste fagforeninga i NRK og vi skal fortsette å ivareta redaksjonelle medarbeiderne på best mulig måte. Så NRKJ blir ikke annerledes med meg som leder, sier Johansen til Journalisten.

På årsmøtet snakket de tillitsvalgte om verdensklasse-begrepet, som kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen innførte for noen år tilbake, og som står i NRKs strategi: «NRK skal være en innholdsprodusent og publisist i verdensklasse».

NRKJ mener at når NRK skal levere innhold i verdensklasse skal det også være en arbeidsplass i verdensklasse.

– Det høres kanskje hårete ut, men det store, overordna målet er at vi vil at nrk skal bli en arbeidsplass i verdensklasse, med personalpolitikk i verdensklasse, sier Johnsen.

Ifølge leder Frode Søreide i valkomiteen har Johansen stor støtte i organisasjonen.

– Rolf er en av de mest erfarne tillitsvalgte vi har. Han kjenner hele NRK, som er veldig viktig, sa han til Journalisten da nyheten kom om at Johansen var innstilt.

Valgkomiteen hadde en grundig runde i hele organisasjonen før innstillinga, ifølge Søreide.

– Rolf er en kar som kan regelverk veldig godt og kjenner NRK-systemet. Han står for åpenhet og ikke minst kommer hans lange erfaring godt med, sier Søreide om hvilken leder Johansen kan bli dersom han blir valgt.

Resten av NRKJ sitt styre ble også valgt på fredag. De som skal styre organisasjonen i tillegg til Johansen er:

  • Hege Fagerheim, 1. nestleder
  • Lars Toverud, 2. nestleder
  • Anne Berit Larsen, organisatorisk nestleder
  • Mari Rollag Evensen
  • Torunn Myhre
  • Atle Bjurstrøm
  • Anette Hobson
  • Even Skårberg Aarnes
Powered by Labrador CMS