Ny jobb:

Anne Marte Blindheim på plass i Norsk Fjernsyn etter 13 år i Dagbladet

Håper å realisere noen av ideene som har samlet seg opp gjennom årene i den nye jobben som redaktør og redaksjonsleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Produksjonsselskapet Norsk Fjernsyn har ansatt Anne Marte Blindheim som redaktør og redaksjonsleder. Hun har forlatt Dagbladet etter 13 år, men har i perioder hatt permisjon, de første ukene i 2014, og senere i 2016 og litt inn i 2017 for å jobbe med utviklingen av programserien «Da vi styrte landet».

I forrige uke hadde hun siste arbeidsdag i Dagbladet, der hun var leder for politisk avdeling. Nå er hun på plass hos den nye arbeidsgiveren i Nydalen.

– Gratulerer med ny jobb!

– Tusen takk!

– Hva skal du gjøre i den nye jobben?

– Jeg skal jobbe med noen prosjekter som eksisterer allerede, og prøve å bidra til å utvikle noen nye konsepter. Så det blir redaksjonelt arbeid i ordets vide forstand. Det blir veldig likt det å jobbe vanlig journalistisk, men det skjer i et annet format, som er den store forskjellen. Det gleder jeg meg til.

– Du er ikke helt ny i Norsk Fjernsyn, som er selskapet som produserte «Da vi styrte landet» for NRK?

– Jeg jobbet med manus, research og casting på det programmet. Det var et prosjekt som vi begynte på allerede i 2014. I 2016 og litt ut i 2017 jobbet jeg med det på fulltid.

– Castingen til den programserien var vel gitt?

– Ja. Utfordringen var å få alle statsministrene med.

– Hvordan havnet du på det prosjektet?

– Det var en kjøkkenbord-idé som samboeren Tommy Gulliksen min først kom med. Jeg tenkte at dette må vi gjøre med én gang. Så jeg søkte permisjon fra Dagbladet og så begynte vi fra scratch. Så har det gått slag i slag.

– Og det prosjektet er kanskje foranledningen til at du nå melder permanent overgang?

– Jeg fikk mersmak, så du kan si det sånn. Så er det konkrete nye prosjekter som gjør at jeg er hyret på igjen. Etter å ha jobbet med «Da vi styrte landet» har jeg tenkt at journalistisk kompetanse er noe man kan bruke til flere ting.

– Hva har du måttet lære deg for å jobbe med TV?

– Det er jo veldig mye likt i måten man jobber journalistisk, med kilder, research, planlegging og skriving. Den store forskjellen er at du må tenke storymessig, tenke TV-fortelling. Det var det som var annerledes, og den store nye tingen som jeg må lære meg. Det er mange ting du slipper å tenke så mye på når du jobber i avis. For eksempel hvordan bildelegge fortellingen og legge opp en struktur som fungerer på TV. Så det blir på mange måter å lære et nytt håndverk.

– Hvordan blir det å jobbe med samboeren?

– Det gikk jo fint sist, så det går nok bra. Vi er en ganske stor gjeng her i Nydalen med flere firmaer på samme gulv. Så det er mange flinke folk å spille på.

– Når du sier prosjekter å jobbe med så har du noe allerede i ermet?

– Det kan jeg komme tilbake til, men det blir innen journalistikk, samfunn og fakta. Det blir veldig gjenkjennelig.

– Hva ser du for deg å utvikle?

– Det får tiden vise, nå har jeg nok å jobbe med. Men det samles jo opp noen idéer gjennom et liv som journalist som man ikke får løst innenfor den daglige journalistikken. Ideer blir ikke det store problemet, men det blir å se hva som kan egne seg.

– Er det noen bestemte temaer du vil løfte?

– Det er litt for tidlig ennå til å svare på det. Jeg vil holde det åpent og ikke låse meg til noen temaer. For det er mange ting som kan bli en god historie.

– Hvordan er det å ha forlatt Dagbladet etter 13 år?

– Etter nesten et helt voksent liv der er det så klart vemodig. Det er en veldig god arbeidsplass og et sted jeg forlater med bare gode følelser. Men det er også sånn at man bør prøve nye ting av og til. Dette hørtes så gøy ut at det ble riktig for meg å ta det steget. Så vet jeg Dagbladet klarer seg helt fint videre uten meg.

Powered by Labrador CMS