Odd R. Andersen ny bildesjef i AP

Odd R. Andersen (37) er ansatt som bilderedaktør i Associated Press med ansvar for Europa, Midtøsten og Afrika.

Publisert Sist oppdatert

Andersen startet som fotograf i Romerikes Blad og Dagbladet, før han forlot landet til fordel for det franske nyhetsbyrået Agence France Presse. De siste årene har han holdt til i London med ansvar for AFPs dekning i Storbritannia. Nå var han på flyttefot til Paris, men så dukket tilbudet fra AP opp. Dermed blir han værende i London, der det amerikanske nyhetsbyrået har sin hoveddesk for Europa, Midtøsten og Afrika.

– Det var veldig smigrende å bli spurt, en slik jobb er ikke akkurat noe man sier nei til. Men samtidig kunne jeg ikke bare ta jobben på grunn av en fin tittel. Jeg tenkte mye og var ikke sikker på om jeg hadde lyst til å slutte å ta bilder, sier Odd R. Andersen.

Men muligheten til å påvirke innholdet i verdens største og eldste byrå ble for fristende.

– Det er en veldig spennende jobb. Kanskje hadde det vært bedre å få tilbudet om 10-15 år, men det var nå jeg ble spurt, forklarer Andersen.

Stort ansvar

Som bilderedaktør får han ansvaret for 125 faste fotografer, 30 desk- og bilderedigerere, samt et betydelig antall frilansere. Mye av jobben blir å holde styr på troppene og avgjøre hvordan ressursene skal brukes.

– Jeg har ansvaret for å plukke ut de viktige sakene hver dag og følge dem opp. Det blir mange strategiske avgjørelser. Det kan være antallet fotografer vi skal sende til Libanon når det koker der, eller hvor mye ressurser vi skal bruke på valget i Kongo. Jeg kommer også til å reise en del og blant annet lede organiseringen av arbeidet ute i felten ved større hendelser, forteller Andersen

– Det er et kjempestort ansvar, og mye å lære for meg. AP er kjent for å ha den bredeste og mest solide dekningen, men kanskje ikke den mest spennende. Men potensialet er der, for AP har usannsynlig dyktige fotografer. Nå som teknologien gjør det mulig å levere mange flere bilder, kan vi også prioritere det som er annerledes. Den reisen blir det spennende å være med på, sier Andersen.

Han har akkurat sagt opp sin nåværende stilling og vet ennå ikke når han begynner i den nye jobben.

Powered by Labrador CMS