Per Edgar Kokkvold. Foto: Birgit Dannenberg

Kokkvold: – Dette er ikke vakkert

Debattant i Aftenposten slår fast voldtektsforsøk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Debatten rundt Pater Kjell Arild Pollestad og hans påståtte overgrep har versert i mediene den siste uken. Torsdag har lektor Dordi Skuggevik Tande et innlegg i Aftenposten hvor hun skriver at hun kjente til Pollestads voldtektsforsøk.

Slapp til

Nyhetsredaktør Ole Erik Almlid sier han forstår at det er grunn til å diskutere setningen i innlegget hvor Tande slår fast at hun kjenner til Pollestads voldtektsforsøk. Almlid viser til at Reidar Voith først fortalte at han ble forsøkt voldtatt av en pater. Tirsdag kom Pollestad selv på banen og opplyste i et innlegg i Aftenposten at det er ham påstandene handler om. Pollestad tok til motmæle og avviste påstandene fra Voith.

– Dette er kjente påstander og Pollestad har fått ta til motmæle. Derfor var vår vurdering i går at hun ikke bringer nye påstander på banen. Det er viktig når vi først omtaler saken at ulike syn får komme til orde.

Greit

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund reagerer ikke på at Tande viderefører påstanden om voldtektsforsøket. Han viser til at det var Pollestad selv som identifiserte seg i saken, og at han i innlegget skrev at han var uskyldig. Samtidig gikk Pollestad til et sterkt motangrep mot folk han mener er mot ham og vil ham vondt.

– Denne damen skriver at hun vet eller mener å vite at Voith snakker sant og at Pollestad burde angre i stedet for å gå til angrep. Det er ikke vakkert noe av dette her, men det kan diskuteres hvem som har trukket dette inn i det offentlige rom. Er anklagene riktig er det bra at de trekkes fram og jeg vil ikke fordømme Aftenposten publisering av innlegget. De kunne, og det ville jeg gjort om jeg var redaktør, si at denne type krangel kan man ikke føre i spaltene, men det er ikke mot god presseskikk å gjøre det.

Ekkelt

Kokkvold viser til at innlegget fra Tande er et svar på angrepet fra Pollestad og at det legitimerer publisering.

– Dette er ikke vakkert og innholdet i dette blir ekkelt, noe vi gjerne skulle vært foruten. Dette er noe den katolske kirke og domstolen burde ta seg av dersom det er skjedd noe kriminelt.

Powered by Labrador CMS