Fra Kongen av OLs musikkvideo til låten Gull. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET

Terningkast 4 til Dagbladets Gull

ANMELDELSE: DBTVs musikalske OL-bidrag holder til en pallplassering.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det har gått sport i OL-låter. Før vinterens Olympiske leker i Sotsji er det nå hele tre sanger som konkurrer om å flanke utøverne. En av dem er skrevet av Dagbladet-journalistene Asle Hansen og Øistein Norum Monsen, til deres humorserie som skal gå under lekene. Fremførelsen er ved førstnevnte, under artistnavnet Kongen av OL.

Hansen har vokalstøtte i Agnete Johnsen, kjent fra The Black Sheeps og tidligere deltaker i talentkonkurransen Stjernekamp.

Låten har fått den lettfattelige tittelen Gull. Budskapet er like enkelt som tittelen tilsier. Det handler om å gå for det edleste metallet. Helst på bekostning av svenskene, som i teksten tryner og tryner, mens russerne griner.

Dagbladet-journalistene er tro mot supporter-sjangeren også i melodi. Dette er rock som snytt ut etter formelen: Noe du har hørt før. Det har du sannsynligvis også. Duetten minner mistenkelig om opptil flere fra årene rundt 1990. Men for ikke å skape unødige plagiatrykter unngår vi å nevne artistnavn. Gitaren som vrenger seg mot slutten, har definitivt en meget datert puddelfrisyre.

Noen vil kanskje huske Hansens DB-TV-innslag fra VM i Oslo i 2011. Den gang var han Kongen av VM. Og også den gang serverte han egenkomponerte musikalske innslag. «I morgen er i går i dag» het rock'n'roll bidraget. Den hadde sine vendinger, men det er bare å konstatere at låtskriverduoen nå har tatt noen skikkelig stavtak i mer allemannseie-retning.

Gull vinner nok ingen priser for originalitet. Men den nærmer seg en pallplassering for å ta sin egen uhøytidelighet på alvor. Dessuten: Etter å ha hørt den mer enn fem ganger blir du akkurat passe irritert til å ta et heia-glass til.

Ternigkast: 4

Powered by Labrador CMS