Daglig leder Ola Stave og redaktør Lillian Holden i Hallingdølen, har fått ny eier.

Polaris Media blir majoritetseier i Hallingdølen

Hallingdølens tid som konsernuavhengig avis er over. I dag ble det kjent at Polaris Media kjøper drøyt halvparten av aksjene i mediehuset.

Publisert Sist oppdatert

Polaris Media har inngått en avtale om kjøp av 55 prosent av aksjene i Hallingdølen. Dagens eiere vil beholde de resterende aksjene, skriver de to selskapene i en felles pressemelding.

Hallingdølen ble etablert i 1936, men kjøpt opp av åtte kamerater fra Ål og Hol i 1945/46. Eierlaget ble etter noen år utvidet til ti personer og senere gjort om til aksjeselskap. Dagens 47 aksjonærer er i all hovedsak etterkommere etter de ti grunnleggerne. 

Flere av disse er med videre på eiersiden i Hallingdølen.

– Hallingdølen har tatt et avgjørende veivalg. Dette er den viktigste dagen i Hallingdølens historie siden kjøpet i 1945/46, sier styreleder Lars Tormodsgard i Hallingdølen i pressemeldingen.

Tormodsgard understreker at uavhengighet, lokalt eierskap og sterk lokal forankring har vært viktig for Hallingdølen, men at situasjonen i mediebransjen de siste årene har endret seg radikalt, både med hensyn til annonsemarked, teknologi, digital utvikling og samling av eierskap. 

«Å stå alene i dette landskapet er, og ville bli krevende for Hallingdølen. Styret så behovet for å knytte seg til en større medieaktør», står det i pressemeldingen.

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media er glad for å få Hallingdølen med på laget. 

Han fremhever i pressemeldingen at Hallingdølen har en stolt historie og har lykkes svært godt som et uavhengig mediehus. 

Hallingdølen har 35 ansatte, med hovedkontor i Ål. Omtrent 50 prosent av abonnentene er nå heldigitale.

Powered by Labrador CMS