Lei fråtsingen i «småtteriet»

Politiet i Tromsø vil ha slutt på at lokalavisene ringer for den daglige politirunden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Politimester Truls Fyhn i Tromsø har sett seg lei av utallige henvendelser til operasjonssentralen fra lokale medier hver dag. Nå vil han at journalistene heller skal forholde seg til de daglige oppdateringene på politiets nettside. Det kommer fram av en pressemelding Fyhn har sendt ut.

Utspillet har fått flere journalister til å reagere, og lure på hvordan de nå skal kunne følge opp tips eller saker.

Kan likevel ringe

– Det er jo saken som må avgjøre dette. Vi tror ikke at vi er kvitt alle henvendelser fra mediene ved at vi bruker nettet. Men vi har et meget sterkt ønske om å redusere antall henvendelser til operasjonssentral, og så ønsker vi å sortere vekk møl som handler om veldig dagligdagse ting, som lokalaviser er utrolig opptatt av. Det kan trygt stå på nettet, sier Fyhn til Journalisten.

Fyhn sier at journalistene skal fortsatt få lov til å ringe politiet dersom det er saker som krever oppfølgingsspørsmål. Han forteller at meningen med denne meldingen ikke er at politiet skal la være å svare på henvendelser. Så i hans øyne er problemstillingen med å følge opp tips eller saker et ikke-problem.

Småtteri

Det han derimot ønsker å få bukt med er de daglige henvendelsene fra de lokale mediene til operasjonssentralen. Han mener at det er spesielt lokalavisene som fråtser i stoff han karakteriserer som småtteri.

– Men er det småtteri for en lokalavis?

– Ja, for oss er det jo det. Men vi legger oss ikke borti den type vurderinger. Vi sukker litt av og til på grunn av småtteriets omfang.

Fyhn forteller at det ikke vil være slik at absolutt alt av informasjon kun vil være tilgjengelig på nett. Dersom det skulle skje et drap eller andre større kriminalsaker vil politiet i Tromsø få på plass et apparat til å svare på henvendelsene fra pressen, slik politiet også har gjort tidligere.

– Det vil vi fortsette å gjøre. Jeg er stygt redd for at noen har lagt litt for mye i det at vi har valgt å gjøre informasjon lettere tilgjengelig. Nettet er ment å skulle være til hjelp både for oss og for media.

Powered by Labrador CMS