Geir Terje Ruud Foto: Kathrine Geard
Geir Terje Ruud Foto: Kathrine Geard

Ruud slutter som sjefredaktør

Men skal fortsette som konsulent i Ekstra Bladet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter fire år i Ekstra Bladet har Geir Terje Ruud valgt å si opp jobben som digital sjefredaktør. Ruud, som kom fra VG Nett i 2008, har de siste to årene hatt stillingen som nettstedets øverste redaksjonelle leder etter at Ekstra Bladet innførte tre sjefredaktører.

Ifølge administrerende direktør Lars Munch i JP/Politikens Hus har Ruud hatt stor betydning for at Ekstra Bladets nettavis er Danmarks best besøkte.

Utålmodig

– Geir har med utholdenhet, et internasjonalt utsyn og stor oppfinnsomhet bidratt til å forbedre uttrykket, innholdet og den kommersielle posisjonen. Han er om noen mannen bak Ekstrabladet.dks imponerende utvikling og posisjon, sier Munch i en pressemelding.

Ruud skal ifølge meldingen jobbe videre som konsulent, og på den måten være med å videreutvikle nettstedet.

– Fire år er ganske lang tid i mitt liv. Og så har jeg fløyet nesten ukentlig mellom Oslo og København i fire år og tenkt jeg skal slutte med det før jeg blir kolerisk hvis er flyselskap er ti minutter forsinket, sier Ruud til Journalisten.

Færre skiturer

Ruud skal også bistå de andre publikasjonene i JP/Politikens Hus som konsulent. Etter hvert vil han også se seg om etter nye oppdragsgivere i inn- og utland. Selv mener han det er mange mediehus som har behov for en utålmodig mann med digital kompetanse opparbeidet gjennom 14 år.

– Dermed ligger ikke an til jeg får så mange skiturer til vinteren som jeg hadde håpet på.

Powered by Labrador CMS