– Kunstig intelligens har vært tema på de to forrige turene til Silicon Valley, men det er først nå det er ordentlig tilgjengelig for hvermannsen med Open AI og ChatGPT, sier Eivind Fjellstad.Illustrasjon: Dado Ruvic / Reuters / NTB
Nytt IJ-kurs
Reiser til USA for å lære mer om KI
– En anledning for folk i bransjen til å komme tett på utviklingen, sier Eivind Fjellstad.
Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
I slutten av mai arrangerer Institutt for journalistikk (IJ) studietur til San Francisco, Silicon Valley og UC Berkeley.
Annonse
Kunstig intelligens (KI) er blant temaene for studieturen, der deltakerne blant annet skal møte personer og selskaper som er tett på utviklingen, sier kursleder og tidligere instituttleder, Eivind Fjellstad, til Journalisten.
Bruk i praksis
Det er Fjellstad og fagmedarbeider i IJ, Ståle de Lange Kofoed, som er ansvarlige for kurset, og Fjellstad forteller at de ønsker å vise redaksjonelle medarbeidere og kommunikasjonsfolk hvordan kunstig intelligens kan brukes praktisk.
– Kunstig intelligens har vært tema på de to forrige turene til Silicon Valley, men det er først nå det er ordentlig tilgjengelig for hvermannsen med Open AI og ChatGPT.
Han forteller at samarbeidspartnerne i California er svært flinke og jobber tett på tematikken. Dermed vil kursdeltakerne kunne få en innføringen i hvilke bruksområder som finnes for kunstig intelligens, og hvor utviklingen er på vei.
Annonse
– Ikke bare KI
På studieturen skal de ikke utelukkende være kunstig intelligens deltakerne skal lære om, forteller Fjellstad, men det skal også jobbes med annen tematikk.
I kjølvannet av tidligere turer er det blitt satt i gang flere innovasjonsprosjekter i ulike redaksjoner, sier han.
– Det er bruk av kunstig intelligens og innovasjonsmetodikk, slik at man også kan sette dette sammen i arbeidshverdagen. Det er en anledning for folk i bransjen til å komme tett på utviklingen. Mange har hatt stort utbytte av det tidligere.
– Er dere nødt til å dra til California?
– Det er et spørsmål vi har stilt oss selv og
svaret, både før og etter turene er ja. Dette er miljøer man ikke har tilgang
til her, og disse folka er blant de fremste i verden. Vi tenker det er positivt å reise bort for å ta seg tid til å
lære og lytte til flinke mennesker.