Robotjournalist, her fra Flåklypa. Foto: Maipo Film

Infront er det andre norske nyhetsbyrået som tar i bruk roboter

Vil om kort tid innføre bruk av roboter til å publisere finansnyheter på millisekunder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi bruker allerede roboter i Sverige, og håper å få det på plass i Norge, sier Kristian Nesbak, som er administrerende direktør i Infront til Dagens Næringsliv.

Infront eier nyhetsbyrået TDN Finans i Norge og Nyhetsbyrån Direkt i Sverige og vil nå innføre denne teknologien til Norge. Disse algoritmene skal produsere meldinger på millisekunder, hvor en vanlig journalist vil bruke tre til fem sekunder.

– Robotene kan ta den første lynmeldingen når selskaper slipper meldinger om resultater og også legge til markedets forventninger. Det frigjør tid og ressurser for journalistene. Det gir mer tid for journalistene å være journalister, sier han.

Disse algoritmene vil lettere finne fram til tall og informasjon, i tillegg hjelpe å tolke og kategorisere innhold. Infront skal derimot ikke gå helt over til automasjon.

– Vi vil ikke være helt mekaniske og hoppe over den granskende delen. Vi ønsker kvalitetssikring på toppen og verne kvaliteten i rapporteringen, sier sjefredaktør Lars Östlund, i Nyhetsbyrån Direkt.

Infront er et produksjonsselskap som leverer informasjons- og handelssystemer til finansnæringen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS