Lars Helle. Foto: Kathrine Geard

Planlegger søndagsavis i Stavanger

Men den kommer ikke på papir.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er noen år siden det kom ut en søndagsavis i Stavanger, og den gang var det Rogalands Avis som forsøkte seg. Regionavisen Stavanger Aftenblad har derimot valgt å holde seg unna hviledagen.

Nå derimot kan det se ut som om den Schibsted-eide avisen teller på knappene. Men en søndagsutgave vil ikke bli levert på døren av bud.

Digital helgedag

– Selv om det er en masseutvandring fra papiravisene tror vi det er et behov der ute for et fast, ferdigredigert produkt, som begynner og slutter et sted. Noen foretrekker å surfe seg gjennom sin egenredigerte verden, mens andre har et visst behov for at vi setter verdensbildet sammen for dem. Stavanger Aftenblad har for øyeblikket nesten 170.000 slike, for så mange leser papiravisen vår, sier sjefredaktør Lars Helle.

Han forklarer at de digitale vanene har gjort helgene til viktige lesedager for digitalt innhold. Og det er nettopp på grunn av dette avisens ledelse øyner muligheter i en digital søndagsavis. På papir har de holdt seg unna søndagen på grunn av manglende distribusjonsapparat, men med utbredelsen av datamaskiner og nettbrett er distribusjonen av en digital søndagsavis ikke et problem.

Helle forteller at avisen vil ha en annen stoffmiks enn de andre dagene.

– Det er selvfølgelig viktig for oss å være gode på det lokale og nære, men vi vil også ha flere bakgrunnsartikler fra for eksempel utenriksarenaen.

Kan bli med drømmen

Og så vil redaksjonen i redigeringen av avisen legge de tradisjonelle tankene om avissider i skuffen. Utgaven vil bli mer saks- enn sideorientert og Helle innrømmer det er frigjørende å jobbe med et nytt avisprodukt uten å måtte tenke på om det er fire eller åtte sider avisen skal opp denne gangen.

I mai lanserer Stavanger Aftenblad nettbetaling, da håper Helle at en digital søndagsavis er en realitet som en merverdi for leserne.

Selv om prosjektet i første omgang ikke vil føre til oppbemanning, vil det uansett koste penger og det er avgjørende før noen trykker på lanseringsknappen.

– Det holder vi på med nå og det kan hende at vi ikke får regnestykket til å gå opp. Økonomi og teknikk er viktige faktorer i dette prosjektet, så det kan hende med at vi dropper det eller legger det på is. Vi har ingen prestisje i dette, men akkurat nå ligger vi i rute.

Powered by Labrador CMS