Tom Martin Kj. Hartviksen sier de gjerne graver, men ikke på vegne av ordførere.

Skolebråket: – Jeg har aldri opplevd så stor interesse for en forvaltningssak fra Innlandet

Men GD-redaktør Tom Martin Kj. Hartviksen vil ikke grave for Lom-ordføreren.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har opprørsstemningen nord i Gudbrandsdalen nådd nye høyder, og det protesteres kraftig mot nedleggingen av lokale skoler. 

Ordføreren i Lom, Kristian Frisvold, har kanskje stått for de mest voldsomme utsagnene, da han i et kommunestyremøte nylig kom med en tirade mot fylkesordføreren, erklærte krig og fortalte at han har bedt journalister om å «grave fram dritt» om andre fylkespolitikere.

Ifølge ansvarlig redaktør i Gudbrandsdølen Dagningen (GD), Tom Martin Kj. Hartviksen, har det aldri vært større nasjonal interesse for en forvaltningssak i Innlandet.

– Mye følelser

Og skolebråket i Innlandet gjør at det nå er svært høy aktivitet i redaksjonen til GD. Når Journalisten ringer Hartviksen kommer han nettopp fra et intervju med P4, og forteller at GD sjelden er såpass i vinden.

– Dette har virkelig eskalert de siste ukene. Jeg har ikke tall på hvor mange leserinnlegg vi har hatt på et par uker nå. Det er selvsagt en veldig stor sak for Innlandet, og vi ser på lesinga at det er en enorm interesse i lokalsamfunna, sier Hartviksen.

GD har ligget tett på saken over veldig lang tid, forteller redaktøren, som legger til at de selv på lederplass har etterlyst avklaringer i skolepolitikken.

GD-journalist Ole Martin Sjetne (t.v) og kommentator Kathrine Lunde er på plass i Hamar for å intervjue demonstranter.

– Og så har det, særlig det siste døgnet, blitt mye følelser. Men vi dekker dette forvaltningsmessig, vi dekker prosessen, menneskehistorier og lokalsamfunnenes posisjon opp i det hele. Vi skal være til stede i alt rundt saken, sier han.

Demonstrerer

Tirsdag reiser det busser med skoleelever ned til fylkeshuset på Hamar. De skal demonstrer mot skolenedleggelser. GD har en journalist med på bussene og fire redaksjonelle skal følge demonstrasjonene i Hamar.

– Vi er heldigvis såpass mange at vi kan drive med litt andre ting, men nå er det ganske mange som er involvert i saken på et eller annet vis. Av hele redaksjonen med alle funksjonerer vi 32, og nå er det vel åtte til ti personer som er direkte involvert i saken.

– Ordføreren i Lom har sagt han har bedt journalister grave rundt fylkespolitikere. Har dere gjort det?

– Jeg kjenner ikke til at noen av våre journalister har fått den bestillinga. Vi kan godt grave, men ikke på vegne av ordførere. De fleste journalister vil vel riste på hodet av noe sånt, sier Hartviksen.

Han legger til at han tror interessen for saken  henger sammen med linjene til rikspolitikken som i ytterste konsekvens kan sette regjeringssamarbeidet på spill.

– Men jeg har aldri har opplevd så stor interesse for en forvaltningssak fra Innlandet, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS