Silje Sjursen Skiphamn leder årsmøtet i Skup. Foto: Andrea Gjestvang
Silje Sjursen Skiphamn leder årsmøtet i Skup. Foto: Andrea Gjestvang

Skup med overskudd på 235.000

TØNSBERG (Journalisten): Fortsatt ingen avklaring på politianmeldelsen mot Skups tidligere sekretariatsleder.

Publisert Sist oppdatert

Årsmøtet i Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (Skup) ble holdt under Skup-konferansen i Tønsberg fredag.

Der orienterte styreleder i Skup, Silje Sjursen Skiphamn, om Skups økonomi. Stiftelsen hadde et overskudd på 235.414 kroner i 2017.

Stiftelsen har i 2017 ansatt John Bones i halv stilling som sekretariatsleder.

Ingen avklaring

I 2016 skal Skup ha vært nær konkurs to ganger, både i mai og i oktober. Dette kom som følge av at den tidligere sekretariatslederen skal ha underslått penger. Han ble sagt opp, saken ble anmeldt, men det har ennå ikke kommet en avklaring her, kunne Skiphamn melde.

– Politiet har ikke kunnet si noe mer. Styret syns det er beklagelig at det ikke har kommet noen avklaring, sa hun.

Årsregnskapet for 2017 belastes med 25.000 kroner i avskrivninger på penger som den tidligere lederen skylder Skup. Det er dermed i dag ikke noe mer knyttet til den saken som belastes stiftelsens regnskap.

Daværende leder Jan Gunnar Furuly fortalte til Journalisten i fjor at Skup har som følge av saken hatt 460.000 kroner i ekstra utgifter, og har måtet ta et regnskapsmessig tap på 392.000 kroner. Fjoråret endte likevel i et overskudd på like under 122.000 kroner i 2016.

Flere kvinner enn menn

Årsmøtet valgte også det neste styret, som var foreslått av valgkommiteen, til tross for at dette var i strid med Skups vedtekter. I vedtektene står det nemlig at styret skal bestå av seks kvinner og seks menn, mens det valgte styret kun består av fem menn.

– Dette er såklart ingen konspirasjon fra vår side, men rett og slett fordi det er mange flinke kvinner i norsk mediebransje, sa leder for valgkommitteen Amund Trellevik.

Han foreslo også at det velges inn en mann som stedfortreder for én av de kvinnelige styremedlemmene når hun snart skal ut i permisjon.

Silje Sjursen Skiphamn (Faktisk) ble gjenvalgt som leder. Synnøve Åsebø (VG) ble valgt som leder og Shazia Majid (VG) ble valgt som økonomiansvarlig.

Som styremedlemmer ble følgende valg: Anne Skalleberg Gjerde (DN), Ina Gundersen (Aftenbladet), Eiliv F. Flydal (Dagbladet), Maren Sæbø (frilanser/Faktisk), Maria Hasselgård (NRK), Marianne Tønset (Adresseavisen) og Chris Ronald Hermansen (TV 2).

Yohan Shanmugaratnm (Klassekampen), Kristoffer Egeberg (Faktisk), Eystein Røssum (BT), Connie Bentzrud (Fædrelandsvennen) og Ingerid Salvesen (frilanser).