VG i Geiranger: Stine Gaustadnes Hansen (t.v), Steffen Pettersen og Maria Støre hviler før morgendagen, sammen med Elise Rønnevig Andersen og Siri Berge (med ryggen til).

Prinsesse-bryllup

Stille før stormen i Geiranger: – Det blir kaos

– Vi vet ikke hva som venter oss, sier Rampelys-journalist Siri Berge om det store presseinntoget fredag. 

Publisert

Samtidig som Durek Verrett og Märtha Louise arrangerer «bli kjent»-fest i Ålesund torsdag kveld, er det stille før stormen i Geiranger. Fredag ankommer gjestene Geiranger, hvor bryllupet går av stabelen lørdag.  

Blant journalistene som venter på inntoget, er redaksjonen i VG Rampelys. De holder til i et lite hus noen minutter fra Hotel Union, der bryllupet holdes. Det er overtidsmat- og drikke på TV-bordet i huset, og praten går livlig blant journalistene.  

Fredag ankommer store deler av presse-Norge Geiranger.

– Det blir kaos, men gøy, sier Steffen Pettersen, når Journalisten møter opp i deres midlertidige bolig og hovedkvarter for helgen.  

Om lag åtte Rampelys-journalister går til og fra i den lille stuen, og følger med på sendinger fra Ålesund på både PC-skjerm og TV. 

Teamet i Geiranger har ennå ikke startet for fullt, og nyhetssjef i Rampelys, Maria Støre, forteller at de nå blant annet kartlegger hvor de ønsker å plassere seg fredag.  

– Det er begrensa tilgang her, og det er blant tingene vi diskuterer nå. Vi har forskjellige roller som skal fylles, og det må planlegges og koordineres, sier hun. 

Prinsessebryllup i Geiranger
Helgens meny i VG Rampelys-huset består i all hovedsak av frossenpizza.

Rampelys-journalist Siri Berge skal gå live og være anker under VGs sendinger hele lørdagen, og tror helgen blir veldig interessant. 

– Vi vet ikke hva som venter oss. Det er i Ålesund ting skjer nå, men det blir morsomt å se i morgen, når hele presse-Norge kommer.  

– Men vi må ha pauser også, og vi har en jacuzzi her vi kanskje skal bruke i kveld, tilføyer Steffen Pettersen, før Journalisten blir vist en fryser proppfull av frossenpizza. 

Journalistens dekning fra Geiranger er delvis finansiert av Fritt Ord.

Powered by Labrador CMS