Studentaviser forener krefter

Studentavisene i Norge inngår samarbeid om stoff og bilder. – Vi skal gjøre hverandre sterkere, sier redaktør Øystein Jorem i Studentavisa Hugin.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lørdag møttes redaktørene fra Oslostudenten, Hugin i Stavanger, Studvest i Bergen, Ventus i Bodø og Handelshøyskolen BIs studentavis Inside hos Universitas i Oslo, for å diskutere et historisk samarbeid.

Tekst- og bildesamarbeid

– Vi har alle hatt tanker om et bedre samarbeid tidligere, og nå er vi blitt enige om å sette i gang. Det er først og fremst snakk om et tekst- og bildesamarbeid mellom studentavisene, både på papir og nett. Hvis noen av avisene eksempelvis skulle mangle en side dagen før trykking, så kan de få bistand fra de andre.

I tillegg kan vi gjøre vi det enklere for hverandre, ved å unngå at vi lager samme nasjonale sak tre ganger, sier Øystein Jorem, ansvarlig redaktør i Hugin og en av initiativtakerne til samarbeidsprosessen.

Ifølge Jorem starter studentavisene umiddelbart arbeidet med å bygge opp en felles database.

– Vi håper å få det tekniske apparatet på plass i løpet av høsten, sier han.

Flere kan bli med

Også studentaviser ved de øvrige universitetene, Under Dusken i Trondheim, Utropia i Tromsø og Unikum i Kristiansand og Tuntreet i Ås, er invitert med i samarbeidet. Det samme er publikasjonene for studenter på landets høyskoler.

– Vi vil inkludere alle som ønsker å være med, så lenge de følger Vær Varsom-, redaktør-og tekstreklameplakatene og avisene lages av studenter for studenter. Flere av de andre avisene har vært med på samtalene, men kunne av praktiske årsaker ikke delta på møtet i Oslo, forteller Jorem.

Redaktørskifter

Det neste møtet mellom studentavisene finner sted i januar. I mellomtiden vil det ifølge Jorem skje en utskifting av redaktører i studentavisene. Men ikke i Hugin.

– Jeg er heltidsansatt på åremål, og sitter i hvert fall fram til mai neste år. Så får vi se hva de nye redaktørene mener, om vi eventuelt kan formalisere samarbeidet mer. Vi ser blant annet for oss halvårlige møter og felles seminarer. I Hugin fokuserer vi på både nasjonale og internasjonale nyheter, i tillegg til de lokale. Det blir mye enklere gjennom et samarbeid, som innebærer at studentavisene får større menneskelige ressurser, forteller Jorem.

Satser på nett

Hugin er inne i en større nettsatsing, og har blant annet ansatt en egen webredaktør. De fleste studentavisene Jorem har snakket med har lyst til å satse på nett, med eller uten nettredaktører.

– Vi har på gang et samarbeid med Ventus i Bodø om stoff på nett. Vi ser for oss en felles satsing allerede når statsbudsjettet kommer på fredag, påpeker han.

I tillegg har Hugin og Stavanger Studentradio inngått et samarbeid om den felles nettsiden smis.no, som har satt seg fore å være best på studentnyheter og kulturstoff i Stavanger.

Powered by Labrador CMS