Årets netthode, Liv Jorunn Håker, mottok prisen under et dryss av konfetti.
Årets netthode, Liv Jorunn Håker, mottok prisen under et dryss av konfetti.

Sunnmørspostens Liv Jorunn Håker er Årets netthode

– Har over flere år gjort en imponerende innsats.

Publisert Sist oppdatert

Mandag samlet Norwegian Online News Association, NONA, journalister i Pressens hus for å diskutere blant annet kunstig intelligens.

Foreningen delte også ut NONA-prisene 2022, og kåret Årets digitaljournalistikk, Årets innovasjon og Årets netthode.

Netthode-prisen gikk i år til Sunnmørspostens Liv Jorunn Håker, som har bygget opp mediehusets verksted for datajournalistikk og visualisering.

Prisvinneren er kreativ, strukturert, faglig dyktig og til en viss grad selvlært, beskriver juryen i sin begrunnelse:

«Prisvinneren har ikke hatt et stort team av nettjournalister, utviklere og analysefolk rundt seg, men har selv måttet drive kompetansebygging, eksperimentering og utvikling sammen med noen få kolleger. Hun har over flere år gjort en imponerende innsats for å utvikle den digitale journalistikken, og er et godt bevis på at det er mulig å skape nyskapende historiefortelling og et innovativt miljø også utenfor hovedstaden. Hun er et ja-menneske som hele tiden jakter ny kunnskap og kompetanseutveksling. Årets netthode bidrar til å gjøre andre gode.»

Samtidig vant Adresseavisen pris for Årets lokale digitaljournalistikk for «Trondheims skjulte narkoverden», NRK for Årets nasjonale digitaljournalistikk for «En app - to verdener» og Oslopiloten for Årets innovasjon.


Powered by Labrador CMS