Susanne Sollid Kaluza blir redaktør for Foreldre.no. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
Susanne Sollid Kaluza blir redaktør for Foreldre.no. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet

Kaluza blir redaktør

Og bloggen tar hun med seg inn i den nye jobben.

Halvannet år etter at Susanne Kaluza kunngjorde sin overgang fra Dagbladet til egen blogg, er hun ansatt som redaktør av Egmont Hjemmet Mortensen.

Ansettelsen ble klar fredag ettermiddag.

Kaluza skal lede og rendyrke nettstedet Foreldre.no.

– Jeg har savnet ett nettsted hvor foreldre kan gå for å bli oppdatert. Både om det som skjer i Norge, og det foreldre i utlandet snakker om, sier en ivrig Kaluza til Journalisten.

Bredere stoffområde

Hun mener det ikke finnes noe nettsted i Norge som har tatt posisjonen med å gi foreldre med baby, barn i barnehage og i skole tips, råd, nyheter eller mulighet for debatt. Det finnes flere muligheter utelukkende for gravide og spedbarnsforeldre, men Kaluza vil satse bredere.

– Jeg får frie tøyler til å lage det nettstedet jeg har savnet sammen med redaksjonen, og da både for kvinner og for menn. Også mannen min er interessert i tips, sier hun.

Redaksjonen har dedikerte medarbeidere og med seg får hun også en utvikler, og mulighet for å ansette noen flere.

Kaluza har siden oppstarten av bloggen vært profilert i «foreldre-segmentet» i bloggosfæren. Og det skal hun langt fra slutte med, for bloggen blir med inn i den nye jobben.

– Det har vært gøy å se hva man kan få til alene gjennom arbeidet med bloggen, men til en hver tid har jeg hatt saker jeg har hatt ønske om å ta tak i, men som jeg ikke har hatt mulighet fordi jeg bare er én person. Alene må man realitetsorientere ambisjonene mer. Det slipper jeg nå.

Kampanjejournalistikk

Kaluza var tidligere denne uken i mediene fordi hun har rapportert inn fastleger til deres respektive fylkesleger. Årsaken er at fastlegene reserverer seg mot å henvise til abort og å gi prevensjon til kvinner.

Det ser hun ikke bort fra at hun også vil gjøre i sin nye jobb.

– Jeg mener det alltid har vært rom for å ville noe med journalistikken. Mange av oss ble journalister fordi vi ønsker å gjøre samfunnet til et bedre sted. Egmont har ansatt meg fordi jeg er den jeg er, og jeg vil fortsette å si ifra om ting jeg mener er ugreit.

 

Powered by Labrador CMS