Sverigedemokraternas partileder, Jimmie Åkesson, synes Svensk P3 er en «venstreliberal smørje». Foto: News Øresund / CC BY 3.0
Sverigedemokraternas partileder, Jimmie Åkesson, synes Svensk P3 er en «venstreliberal smørje». Foto: News Øresund / CC BY 3.0

– Hadde jeg vært sjef her, hadde jeg lagt ned P3 med det samme

Jimmie Åkesson angriper svensk P3.

Publisert Sist oppdatert

Da svensk P3 gjorde morgenintervju med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson, ga han klar beskjed om at han vil legge ned kanalen. – En skitkanal, sa han.

Åkesson var gjest hos P3, som er del av Sveriges Radio, onsdag morgen. Da programlederne fortalte at de snart skulle spille av et satireinnslag om SD-lederen – slik de også har gjort med de andre partilederne – fyrte Åkesson løs.

– Det var omtrent det jeg hadde forventet meg av denne skitkanalen jeg nå er med i, sier han på direkten ifølge Expressen.

Åkesson forteller at han stiller opp i morgenprogrammet fordi han «vet at han må», men at han aller helst skulle ha sluppet.

– Hadde jeg vært sjef her, hadde jeg lagt ned P3 med det samme. Jeg synes det er en venstreliberal smørje, slår Åkesson fast.

Sverigedemokraterna har lenge vært kritiske til de etablerte mediene, og allmennkringkasterne spesielt, men har ikke tidligere vært like kraftige i sine angrep – i hvert fall ikke på partiledernivå.

Foto: News Øresund / CC BY 3.0

Powered by Labrador CMS