Ansvarlig redaktør i Kontekst, Brand Barstein.

Kulturjournalistikk

Tidsskriftet Kontekst får tydeligere uavhengighet

Har doblet antall lesere siden de skiftet navn for ett år siden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under Norges største kunstnerorganisasjon, Creo, sitt landsmøte forrige uke, ble den redaksjonelle uavhengigheten til tidskriftet Kontekst formelt styrket.

Creos delegater stemte for en ny vedtektstekst, som sier at Kontekst skal være en uavhengig medlemspublikasjon med en redaktørstyrt, selvstendig og fungerende redaksjon.

Det gleder ansvarlig redaktør Brand Barstein i Kontekst seg over.

– Dette var godt! Det føles litt som å sikre plassen i eliteserien. Og det er også noe jeg tenker vil komme både Creo og et kulturinteressert publikum til gode. Det er veldig hyggelig at Creo nå ser viktigheten av å ha en redaksjon som kan stå for gode dybdesaker om kulturpolitikk og -personligheter, skriver Barstein til Journalisten.

I vedtektene presiseres det nå også at Kontekst skal følge egne formålsbestemmelser. I formålsparagrafen til Creo sto det tidligere at Creo skulle utgi medlemspublikasjonen med selvstendig redaksjon. Dette syntes Barstein var noe upresist, og er fornøyd med vedtekten som nylig ble vedtatt.

Det er rundt ett år siden Creo lanserte det heldigitale tidsskriftet Kontekst. Det har erstattet det som siden 1997 har hatt navnet Musikkultur.

– Det er mange utfordringer som venter. Vi er en liten redaksjon med et stort og nokså uoversiktlig felt som vi forsøker å belyse. Men vi har nå fått et grunnlag som bekrefter at vårt mandat ikke er å lage reklame, men å lage journalistikk. Nå blir det altså møkkaviktig å skaffe midlene for å lage kultursaker som er opplysende og underholdende, skriver Barstein.


Powered by Labrador CMS