Egelands mediethriller får filmstøtte

TV 2-journalist Tom Egelands politiske thriller «Ulvenatten» fikk mandag et tilskudd på 9,15 millioner kroner fra Filmfondet. Men i Russland tør de ikke gi ut boka.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Egelands bestselger fra 2005, «Ulvenatten», utfolder seg i et tv-studio i Oslo. Under en direktesending av et debattprogram på kanalen ABC griper en gruppe tsjetsjenere til våpen og tar flere gisler. Terroristene krever at gisseldramaet skal kringkastes over verden på direkten.

Skremmer russerne

Boka, som fikk gode anmeldelser da den ble utgitt i fjor, er allerede solgt til åtte land. Men i Russland er åpenbart tsjetsjener-temaet for ømfintlig, og Egelands russiske forlag Arabesque Books har sagt nei til «Ulvenatten».

– De sier at de av politiske årsker ikke tør utgi «Ulvenatten» i dagens Russland. Det er trist og skremmende, uttalte Egeland til VG da han fikk beskjeden om forlagets nei.

Beskjeden fikk han for øvrig rett etter at den russiske journalisten Anna Politkovskaja ble skutt og drept for snaue to uker siden.

Première neste høst

Egeland, som grunnet forfattervirksomheten har fått permisjon fra stillingen som nyhetssjef i TV 2, har selv skrevet manus til filmversjonen av boka.

Det er nordisk Film som produserer filmen, mens svensken Kjell Sundvall (med blant annet filmen «Jägarna» på samvittigheten) er hentet inn som regissør. Innspillingen starter i mars neste år, og premièren er berammet til neste høst.

Powered by Labrador CMS