Sjur Holsen (41) er ansatt som Politisk Redaktør i Bergens Tidende. Foto: Odd E. Nerbø
Sjur Holsen (41) er ansatt som Politisk Redaktør i Bergens Tidende. Foto: Odd E. Nerbø

Bergens Tidende styrker meningene

Sjur Holsen ansatt i gjenopprettet stilling som politisk redaktør.

Publisert   Sist oppdatert

Sjefredaktør Trine Eilertsen sier til Bergens Tidende at gjenopprettelsen av stillingen skal styrke BT som meningsavis. Den nåværende løsningen med Hilde Sandvik som samfunnsredaktør blir avviklet, og Sandvik blir i stedet kultur- og debattredaktør.

Mer systematisk

Holsen har vært i BT som økonomijournalist og kommentator siden 2007. Nå gleder han seg til å ta fatt på jobben som politisk redaktør.

– Min viktigste oppgave blir å styrke kvaliteten og profilen på meningsstoffet og gi oss en tydeligere stemme, både nasjonalt og regionalt.

– Hvordan skal du gjøre det?

– Vi skal jobbe mye mer systematisk med meningsstoffet. Det gjelder både det vi selv produserer, og kanskje også at vi blir flinkere til å hente inn gode stemmer fra politikk og andre områder som er viktig for avisen.

Offensiv holdning

– Hva blir den største utfordringen?

– Jeg tror alle vet det er tøft nå. Det er knappe ressurser og store endringer som skjer hele tiden, og vi skal tilpasse oss og være ute i nye medier og nye kanaler. Men vi har en offensiv holdning og vi skal også i meningsstoffet være tydelig til stede på nett og etter hvert på iPad.

– Hva vil du den politiske journalistikken i BT skal legge vekt på?

– Vi har en visjon som sier vi skal engasjere og gi ny innsikt hver dag. Jeg synes det er en glimrende retningslinje også for den politiske journalistikken. Den skal ha høy kvalitet, være informert og det må ligge grundig arbeid bak, men må også presenteres på en måte som gjør at våre lesere lærer noe.

Sjefredaktør i permisjon

Sjefredaktør Trine Eilertsen går ut i svangerskapspermisjon neste år. Fra 1. februar blir det derfor nåværende nyhetsredaktør Gard Steiro som midlertidig skal styre skuta.

Nyhetsleder Tor Olav Mørseth skal vikariere for Steiro.