Kulturminister Trine Skei Grande deltok på morgenmøtet Medieåret 2017. Foto: Kristine Lindebø
Kulturminister Trine Skei Grande deltok på morgenmøtet Medieåret 2017. Foto: Kristine Lindebø

– Ikke tilfeldig at jeg kommer hit først

Trine Skei Grande møtte mediene som sitt første oppdrag som kulturminister. 

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble Trine Skei Grande Norges nye kulturminister. Torsdag besøkte hun medienes morgenmøte om medieåret 2017, som første oppgave som statsråd. 

– Dere er de første jeg besøker, og det er ikke tilfeldig at jeg ville komme hit, sa Skei Grande til pressefolk og andre som hadde møtt opp for å få en oppsummering av fjoråret i mediene. 

LES OGSÅ: Ønsker mediepolitikk som følger utviklinga

Skei Grande påpekte at mediepolitikken kommer til å bli kjempeviktig i tiden framover, og sa det også blir et viktig område for Regjeringen. 

– Det er krevende å finne moderne måter å støtte mediene på. Jeg håper å ha god dialog med dere for å finne virkemidler som ikke segmenterer gamle sannheter, men som er med på å utvikle hele mediebransjen framover, sa kulturministeren. 

LES OGSÅ: Finnmark Dagblad felt flest ganger i PFU i fjor

Jobben hennes som kulturminister mener hun også er viktig for allmenndannelsen, i en tid der ungdom må dannes til å se hva som er informasjon og ikke, sa hun. 

– Dannelsen er den beste vaksine mot «fake news» og alt det andre som debatten blir utsatt for, sa Skei Grande, før hun løp videre til sin første regjeringskonferanse i den nye blågrønne regjeringa. 

Powered by Labrador CMS