Brannmann Sam:

Skjermdump fra tweeten som fikk Channel 5 til å fjerne episoden av Brannmann Sam.

NRK Super fjernet episoden med Koran-side

Ville sikre seg mot repriser etter muslimsk protest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaksjonsledelsen i NRK Super ble imorges klar over at en episode av den britiske animasjonsserien Brannmann Sam har vakt anstøt. BBCs Channel 5 besluttet i går å fjerne episoden, bryte med produksjonsselskapet og beklage det intrufne, skriver Guardian.

Visegeneralsekretær Miqdaad Versi i britiske Muslimsk Råd var ifølge avisa blant dem som protesterte mot scenen der en kollega av Sam sklir på noen ark på gulvet. Ett av dem viser seg å ha arabisk tekst og gjenga Sura 67 i Koranen.

Skjermdump fra Twitter

Ikke poeng å vise den

NRK Super begynte imorges å sjekke om også de hadde sendt episoden, og ganske riktig gikk den på lufta 9. desember 2014. 

– Vi tar den ut av systemet nå. Det er ikke noe poeng for oss å vise den, sier redaksjonssjef Trond Storaa til Journalisten. 

– Det skyldes protestene mot Koran-siden?

– De andre arkene er skriblerier og fargeklatter. Det hadde jo ingen hensikt med en religiøs tekst på gulvet.

Storaa sier det hender redaksjonen har fjernet scener som ikke passer NRKs profil eller bryter med dramaturgien. Når produksjonen ikke er deres egen, vil det normalt skje i samråd med selskapet som eier programmet. I dette tilfellet regner han med at Channel 5 snart kan komme til å be selskaper med sendrettigheter fjerne episoden.

 

 

Powered by Labrador CMS