Gaute Ulvik Haugan blir redaktør i den nye avisen iVerdal. Tidligere har han hatt ansvaret for Trønder-Avisa-satsingen iLevanger.

Trønder-Avisa starter ny lokalavis i Verdal

I den nye nettavisen vil leserne finne stoff om Verdal og verdalinger. Og kun det.

Publisert Sist oppdatert

Trønder-Avisa lanserer 13. mai en ny nettavis, iVerdal.

– Vi er allerede nyhetsledende på blant annet hendelsesnyheter og politikk i Verdal. Nå ønsker vi å komme enda tettere på folk, og vi ønsker å gi leserne det samme tilbudet som nabokommunene, nemlig en egen lokalavis som de kan bli stolte av og forelske seg i, sier sjefredaktør Sivert Rossing i Trønder-Avisa i en pressemelding.

Gaute Ulvik Haugan blir redaktør for den nye avisen. Han har tidligere hatt ansvaret for etableringen av lokalavisen iLevanger.

Gjør det samme

– Vi etablerte iLevanger for Levanger på tampen av 2020 og har sett at det har festet seg som en god lokalavis med nyheter eksklusivt for levangsbyggen. Nå gjør vi det samme for verdalingene, sier redaktøren.

– Målet er at verdalingene enkelt skal finne journalistikk om Verdal, og ikke risikere at de går glipp av noe i den kontinuerlige strømmen av nyheter som Trønder-Avisa dekker døgnet rundt. På iVerdal.no er det kun verdalsstoff, fortsetter Haugan.

Sjefredaktør Rossing sier lanseringen av iVerdal er en viktig brikke i Trønder-Avisas digitalisering.

– På få år har vi vært gjennom enorme endringer. Vi lager nå framtidens medieprodukter. I gamle dager hadde vi en papiravis med ulike seksjoner, og vi forsøkte gjerne å ha en viss mengde stoff fra Steinkjer, Verdal, Levanger og andre kommuner. Nå er verden digital, og den har blitt mer individualisert. Derfor lager vi ulike produkter for ulike brukere.

Tredelt modell

Rossing forteller at Trønder-Avisa-konsernet nå har en tredelt modell.

– Vi har de lokale medieproduktene Steinkjer-Avisa, iLevanger, iVerdal, Inderøyningen, Snåsningen, Namdalsavisa og Meråkerposten. Så har vi det regionale flaggskipet Trønder-Avisa. Og på toppen har vi et nasjonalt samarbeid med Amedia.

Powered by Labrador CMS