Ernst Lersveen: – Jeg blir ikke meningsimpotent

Har skværet opp med skiløper Martin Johnsrud Sundby, som avslutter boikott.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag melder VG at TV 2s journalist Ernst Lersveen og skiløper Martin Johnsrud Sundby har møttes for et oppskværingsmøte. Det skjedde etter at det tidligere denne uken ble kjent at skiløperen boikotter TV 2-reporteren.

Ubehagelig ærlig

Resultatet av møtet er at skiløperen nå lar seg igjen intervjue av journalisten igjen.

– Jeg skal få stille spørsmål, og han skal svare, sier Lersveen til Journalisten.

Møtet fant sted på Lillehammer torsdag med kun de to tilstede. Han vil ikke si noe om hva som ble sagt i møtet.

– Det vil jeg ikke gå nærmere inn på når det var to menn som snakket sammen under forståelse om at det er det det er. Jeg opplevde det som en åpen og ubehagelig ærlig prat mellom oss to bak en lukket dør. Jeg tar med meg hva han sier at han sier, opplever og føler. Jeg har ikke behov for å gå mer i detalj om det.

Jakter sannheten

Det var altså mandag det ble kjent at Lersveen sist helg måtte la fotografkollegaen gjøre intervjuer med Martin Johnsrud Sundby i Finland. Det forrige intervjuet Journalisten har oppsporet mellom Lersveen og Sundby skjedde tirsdag 25. oktober da skiløperen forlangte at intervjuet ble tatt opp av Skiforbundet.

Spørsmålene journalisten stilte under det korte intervjuet handlet om skiløperen forstår at mange blir berørt og mistenkeliggjort i kjøvannet av at han i sommer ble dømt for brudd på dopingreglene, og hvordan det som har skjedd kommer til å slå ut for ham i vinter.

Lersveen har uttalt seg til Nettavisen at han mener Skiforbundet ser på ham som en møkkamann, og til svenske Expressen har han uttalt at forbundet ser på ham som en bråkmaker og en djevel. Dagbladet har også skrevet at TV 2-ledelsen ba Lersveen om å dempe seg i Johaug-saken.

TV 2-reporteren sier han aldri har opplevd at Skiforbundet har gjort det vanskelig å jobbe. Men uttalelsen om at de ser på ham som en møkkamann er noe han har følt på.

– Kommer du til å endre måten du jobber på etter oppvaskmøtet?

– Nei. Jeg klarer ikke se at min jakt og nysgjerrighet på sannheten er endret. Men jeg tar med meg det Martin Johnsrud Sundby sier.

Ikke meningsimpotent

Til Expressen har Lersveen også uttalt at han mener Skiforbundet etter Sundby-saken og den pågående saken mot Therese Johaug har utviklet en selvgodhet som han mener er alvorlig.

– De klarer ikke å se at omverdenen oppfatter dette helt annerledes. Ja, det virker som de fortsatt tror at det er vi som vet best, og vi som kan best. Og det til tross for sakene med Sundby og Johaug, har Lersveen sagt til den svenske avisen.

Til Journalisten sier Lersveen at han mener det vil være mer nyttig i tiden fremover å være tydelig på rollen han har som intervjuer.

– Jeg tror ikke jeg blir meningsimpotent fremover. Jeg kommer til å stille like mange spørsmål til utøvere i det offentlige rom om ting hvis det er behov for det.

Powered by Labrador CMS