Det er sterke reaksjoner på Donald Trumps uttalelser om muslimer. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Gage Skidmore
Det er sterke reaksjoner på Donald Trumps uttalelser om muslimer. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Gage Skidmore

Huffington Post flytter Trump bort fra underholdnings=sidene

Presidentkandidatens valgkamp er en stygg og farlig kraft i amerikansk politikk, skriver redaktøren.

Publisert   Sist oppdatert
I sommer erklærte Huffington Post at nettavisen hadde til hensikt å rapportere om Donald Trumps ambisjoner om å bli amerikansk president på sine underholdningssider, fordi valgkampen hans mest liknet på et sirkus. Nå revurderer redaksjonen denne avgjørelsen, etter at Trump kom med oppsiktsvekkende uttalelser om muslimer.
 
Reaksjonene i USA er sterke etter Trumps utspill om at alle muslimer bør nektes innreise til USA inntil videre.

– Donald Trumps utspill er helt forvirret. Hans forslag er ikke seriøst, tvitret Jeb Bush, som i likhet med Trump kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat.

– Latterlig, mener guvernør Chris Christie, en annen av Trumps rivaler.

Hillary Clinton, som er favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat, omtaler Trumps ideer som «kritikkverdige, fordomsfulle og splittende».

Utspillet har fått Huffington Post til å flytte dekningen av Trumps presidentambisjoner fra underholdningssidene til avisens mer seriøse seksjon. I en kommentar med overskriften “Vi er ikke lenger underholdt” skriver redaktør Arianna Huffington blant annet om Trumps valgkamp:

“Men som dagens ondsinnede erklæring har klargjort, har det også blitt forvandlet til noe annet, en stygg og farlig kraft i amerikansk politikk”.

Avisens dekning skal heretter reflektere dette skiftet. Og i det inngår det å aldri slutte med å påminne leserne om hvem Trump er og hva han egentlig representerer, skriver redaktøren.

Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din: