Greg Gianforte  er republikanernes kandidat i søndagens suppleringsvalg i Montana. Foto: Jim Winstead, flickr.
Greg Gianforte er republikanernes kandidat i søndagens suppleringsvalg i Montana. Foto: Jim Winstead, flickr.

Kongress-kandidat angrep The Guardian-journalist

Republikaneren Greg Gianforte er siktet for overfall.

Publisert   Sist oppdatert

Overfallet på The Guardian-journalist Ben Jacobs ble fanget opp i et lydopptak fra det som skulle være et intervju, og det bekreftes også av et kamerateam fra Fox News som var til stede i rommet.

Greg Gianforte tok grep rundt nakken på Jacobs med begge hender og kastet ham deretter over hodet og ned på gulvet bak seg i en såkalt body slam, et populært grep som benyttes innen amerikansk wrestling.

Jacobs anmeldte overfallet og sheriffen i Gallatin County i Montana bekrefter at det er tatt ut voldssiktelse mot den republikanske politikeren.

Gianforte, som er republikanernes kandidat i søndagens suppleringsvalg i Montana, risikerer nå å havne seks måneder i fengsel. Om han havner i Kongressen, er høyst uklart.

En talsmann for valgkampstaben til Gianforte hevder at Jacobs ble lagt i bakken fordi han tok seg inn på politikerens kontor uten en avtale.

Gianforte kjemper mot demokraten Rob Quist om å representere Montana i Kongressen, der delstatens eneste sete ble ledig etter at Ryan Zinke ble utpekt som ny innenriksminister av president Donald Trump.