Siri Eggen og samboeren Henriette i Australia. Foto: Privat

Fra Skurke-Siri til Sydney-Siri

Siri Eggen flyttet til andre siden av jorden for å oppdatere VGs lesere på nattestid. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En av de første jobbene Siri Eggen hadde i VG var å rette flomlyset på gamle og utdaterte politivedtekter i norske kommuner ikledd fangedrakt. Det er en stund siden. Nå har hun vært ansatt i VG i fire og et halvt år. I sommer var 28-åringen i vikariat som nyhetssjef.

Hun fikk fast jobb som studiovert i januar i fjor, og synes jobben både er gøy og utfordrende. Eggen kjenner dermed jobben godt. Når hun da fikk muligheten til å gjøre det samme i et varmt land med naboer på pultene og kun dagvakter, så var det en mulighet VG-journalisten nesten bare måtte ta.

– Det hjelper selvsagt å ha en kul samboer som blir med til andre siden av jorden for å sitte i et klesskap og lese inn radio til norske podcast-lyttere, sier hun.

De flyttet sammen ned til en leilighet i bydelen Surry Hills i Sydney i slutten av september. 

Tatt godt imot

– I starten var det selvsagt en del praktisk som skulle på plass, men med noen overivrige huseiere i etasjen over, så er det meste på plass nå. Både byen og folket har levert, og jeg har blitt tatt godt imot av NTB-gjengen og andre kolleger. Jeg spyler fortsatt ned tre ganger i frykt for slanger, men også det kommer seg.

Les om NTB-journalistenes tilværelse på “lokalkontoret” i Sydney: Nattarbeid på lyse dagen “down under”

28-åringen jobber i etasjen med europeiske journalister i bygget til det australske nyhetsbyrået AAP. 

Før Eggen reiste ned til Sydney gikk fire redaksjonelle nattevakter i turnus i VG. Nattevaktene jobbet også på dag- og kveldstid i løpet av turnusen. Hun var en av dem.

Ikke spare penger

Stabssjef Øyvind Næss i VG forteller Journalisten at det har tatt lenger tid enn de håpte å få Eggen på plass. Dette er på grunn av at det er en del byråkrati med å få arbeidstillatelse i Australia.  

– Det er kult, da. Hun sitter i Sydney og dekker meklingen i jernbanestreiken her hjemme - og gjør intervjuene derfra. Siri gjør en kjempejobb og vi er veldig fornøyd med henne. Dette er et spennende prosjekt som vi har stor tro på. 

Les om konkurrenten Dagbladets satsing på redaksjonelle nattevakter: Søker etter journalister som holder seg våken om natta

Næss legger til at det tross alt ikke er alle som har mulighet til å flytte til andre siden av jorden.

– At Siri kunne er kjempeflott. Hun er en erfaren journalist som vet hva det går i. Det er modig gjort av henne. Det er tøft å etablere en ny base, så all respekt til henne for det. 

Foreløpig er det snakk om en prøveordning i ett år, og planen har vært at dagens nattevakter overføres til annet journalistisk arbeid i VGs redaksjon.

Fra Akersgata 55 (VG-huset) til AAP-bygningen i Sydney, Australia.

 

Powered by Labrador CMS