Hans Petter Kjøge er ansvarlig redaktør i Halden Arbeiderblad. Foto: Birgit Dannenberg

Ingen omkamp i Halden

De største lokale eierne i Halden kastet kortene før generalforsamlingen i Halden Arbeiderblad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er veldig lettet over at det gikk som det gikk. Et nytt blad er vendt i Halden Arbeiderblads historie, sier ansvarlig redaktør Hans Petter Kjøge.

I forkant av generalforsamlingen i HA var det knyttet stor spenning til om de lokale eierne ville vrake det sittende styret for å unngå nedleggelse av trykkeriet og salg av avishuset.

Vil selge til A-pressen

Det ble imidlertid aldri noe av oppgjøret mange ventet. De to største lokale eierne, Halden Arbeiderparti og Fellesforbundet, meldte i starten av generalforsamlingen at de hadde innledet en dialog med A-pressen for å selge aksjene sine.

Hvis prosessen munner ut i et salg, vil A-pressen få en eierandel på 70 prosent i HA. Halden Arbeiderparti har en eierandel på 14,7 prosent og Fellesforbundet Halden fagforening har en eierandel på 13,8 prosent. A-pressen har i dag en eierandel på 41,5 prosent.

– Generalforsamlingen gikk stille og rolig for seg og var vel over på 50 minutter, sier Kjøge til Journalisten.

– Gledelig for avisa

Dagens styre ble gjenvalgt og arbeidet med å legge ned trykkeriet og kjøpe disse tjenestene eksternt vil fortsette med full styrke. Også avishuset planlegges solgt i løpet av året.

– Det er behov for å gjøre permanente tiltak som styrker økonomien i avisa. Det er derfor gledelig at det blir slik både administrasjon og styre har innstilt på, sier Kjøge. Han sier videre at han håper A-pressen vil gi dem tid til å bygge en moderne avis.

– Det er selvfølgelig trist å måtte legge ned trykkeriet og at det forsvinner arbeidsplasser. Vi håper samtidig at det blir en ny start og er i god gang med å få laget en moderne avis på en moderne måte.

Skuffet over utfallet

Styrerepresentant og trykker Kent Morgan Bye sier til Journalisten at han er skuffet over utfallet, men at det samtidig var greit å få en avklaring.

– Jeg er skuffet over at vi ikke fikk de andre klubbene på huset, Handel og kontor og journalistklubben, med på det forslaget vi skisserte. Hadde vi fått til det hadde utfallet blitt et annet. Det har vært vanskelig for de lokale eierne å bestemme seg for hva de ville gjøre så lenge det var intern splittelse.

Han håper sluttpakker blir et tema når det skal forhandles om salget av aksjer til A-pressen.

– Min jobb er vel en av de første som ryker. Totalt er det 8,5 årsverk som blir berørt når trykkeriet legges ned. Jeg håper at man vil avslutte arbeidsforholdene med en viss verdighet og tilbyr gode sluttordninger.

Bye frykter at noe av det lokale engasjementet rundt avisa blir borte når de lokale eierne selger.

– Jeg får håpe det blir den gode avisa de har tenkt til å lage, men jeg frykter at noe av engasjementet forsvinner.

Powered by Labrador CMS