Landbruksminister Geir Pollestad tar VG-fokuset på regjeringsbilen med godt humør.

Én detalj går igjen når VG intervjuer statsråden: 
– Jeg synes det er god humor

Landbruksminister Geir Pollestad tar det ikke ille opp at regjeringsbilen stadig stjeler fokus, men skulle ønske det var et annet bilmerke.

Publisert

Det startet med en «tabloid feberdrøm» i november i fjor;

VG intervjuet landbruksminister Geir Pollestad i skogen utenfor Halden, der statsråden hadde invitert avisa med på villsvinjakt.

Politisk journalist Martin Lægland skriver i artikkelen om jaktscenene VG-teamet så for seg, før det ble klart at Pollestad ikke har jegerprøven engang.

«Det viste seg at han bare skulle traske rundt i skauen og se på greier», skriver Lægland. 

Et av bildene i saken illustrerer scenen godt, og har bildeteksten:

 «TØFFING: Pollestad med gevær i naturen, foran to villsvin en annen jeger har skutt. I bakgrunnen kan man observere hans sorte regjeringsbil – og statsrådens sjåfør.»

– Bare blitt sånn

Siden har den sorte regjeringsbilen blitt et fast innslag når avisa møter statsråden til intervju om ulike utspill. I februar i år var bilen med i hovedbildet da Pollestad ble intervjuet på Bygdøy om naturinngrep.

Bildekonstellasjonen oppsto egentlig ved en tilfeldighet under villsvin-intervjuet, forteller Lægland til Journalisten. Han har skrivende byline på samtlige saker Journalisten har funnet der bilen sniker seg med på bildene.

– Min gode kollega Janne Møller-Hansen tok et godt bilde av landbruksministeren poserende med gevær og to daue villsvin med den sorte regjeringsbilen og sjåfør i bakgrunn, skriver Lægland i en sms, og legger til:

– Og siden har det liksom bare blitt sånn.

Kontaktet av PST

I juni dukket bilen opp igjen, i et intervju der Pollestad snakker om norsk selvforsyning og viktigheten av å spise norsk iskrem.

Bildegrepet har blitt lagt merke til i visse spesielt interesserte miljøer, bekrefter Lægland, som forteller at VG etter den første saken ble kontaktet av PST, som har ansvar for biltjenesten til regjeringen.

– De spurte høflig om de kunne få en kopi av bildet til internt bruk - nærmere bestemt til sjåførenes julebord. Det var vi selvfølgelig behjelpelige med.

Pollestad: – Ikke noe problem

– Det er rett at VG er glad i å få med en regjeringsbil i bakgrunnen på bilder av meg og strekker seg langt for å få det til. Hva som er deres begrunnelse må de svare for, men jeg tror ikke det er ondsinnet, uttaler Pollestad selv via departementets kommunikasjonsenhet.

Han legger til:

– Jeg synes i alle fall at det er god humor. Og med min begeistring for store biler, gjerne med dieselmotor, så oppleves det ikke som noe problem. 

Men regjeringsbilene bygger kanskje ikke opp under et folkelig image, er Sp-politikerens eneste innvending:

– Det hadde tatt seg bedre ut om landbruks- og matministeren hadde en Land Rover på besøk i skog, jorder og fjøs. 

 

Powered by Labrador CMS