Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen forsvarer ukebladets publisering av bilder som skal være fra åstedet i voldssaken mot Marius Borg Høiby.

Reaksjoner på Se og Hørs bildepublisering i voldssaken mot Marius Borg Høiby

–  Riktig å vise frem åstedet, svarer Se og Hør-redaktøren til TV 2.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vet ikke hvor Se og Hør har disse opplysningene fra. Jeg tenker på en måte at det er uheldig, men det er pressens valg å publisere det, sier politiadvokat Henriette Taxt Rødstadli til TV 2.

Hun uttaler seg om ukebladets publisering av bilder fra det som skal være åstedet i voldssaken som Marius Borg Høiby er under etterforskning i.

I tirsdagens papirutgave har Se og Hør blant annet publisert bilder av en kniv som står ut av en vegg, og en knust lysekrone på et gulv. TV 2 skriver at de ikke har fått verifisert bildene, og ikke vet om de er del av politiets etterforskningsmateriale.

Også Nettavisens kongehusekspert, Tove Taalesen, reagerer på publiseringen. Hun er på sin side opptatt av hensynet til kongefamilien:

– Dette er absolutt ikke et syn kongen og kongefamilien ville se. Jeg synes det er unødvendig at kongeparet og kronprinsparet skulle oppleve dette. Jeg synes det er et overtramp å publisere disse bildene, sier Taalesen til Nettavisen.

Overfor TV 2 har Se og Hørs sjefredaktør Ulf André Andersen forsvart publiseringen:

– Jeg mener det er riktig å vise frem åstedet fordi det får frem dramatikken og alvorlighetsgraden i saken. Jeg leser at politiet vurderer å endre siktelsen mot Høiby, og i den forbindelse er det viktig å vise frem denne dokumentasjonen, sier han til TV 2.

Andersen har også skrevet en kommentar om dekningen på ukebladets nettsider.

«Dette er en sak som må belyses fra alle sider, og den vil naturligvis bli etterforsket av politiet og eventuelt dømt av retten. Men det er viktig at saken blir grundig belyst i offentligheten. Slik at man kan forsikre seg om at rettssystemet fungerer som det skal – selv når det gjelder medlemmer av en av Norges mektigste familier», skriver Andersen.

Borg Høiby er siktet for vold og skadeverk etter hendelsen på Frogner i Oslo forrige helg.  Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til anklagene.

Powered by Labrador CMS