– Rasjonalet bak å vente, er at dette er en papirsak, forteller Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen om hvorfor de ventet med å publisere bildene av Marius Borg Høiby.

Derfor holdt Se og Hør på Marius-bildene

Ventet flere dager med å publisere. 

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag publiserte Se og Hør en sak med tittelen «Hemmelige samtaler på Skaugum», som siden har vært gjenstand for kritikk på grunn av bildene. Kjendisbladet hadde tatt bilder av Marius Borg Høiby, og den fornærmede i den pågående voldssaken, på vei inn og ut av Skaugum.

Blant andre fornærmedes bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, har kritisert det hun kaller «snikfotografering». 

Holdt på bildene

De mye omtalte bildene ble tatt før helgen, ifølge Se og Hør selv, men på tross av pluss-løsning og en uttalt satsing på digitale abonnenter, valgte de likevel å ikke publisere før tirsdagen etter. 

Se og Hør holdt altså på bildene fra papirdeadline fredag, til bladet kom i papir på tirsdag. 

Ansvarlig redaktør Ulf André Andersen i Se og Hør er enig i at det er ikke mange redaksjoner som i 2024 ville latt være å publisere bildene digitalt så snart de hadde dem i hende. 

– Men vi har en Se og Hør-redaksjon og en kjendisdesk [sammen med Dagbladet]. Rasjonalet bak å vente, er at dette er en papirsak, laget for papir og av reportere som jobber med papir. Men så var det også vi som avslørte saken i utgangspunktet, så vi har nok litt mer kontroll.

– Det kunne jo være at flere redaksjoner hadde tatt bilder av samme bil andre steder, var det ikke stressende å vente med publisering?

– Vi vil jo alltid vurdere de tingene der, men vi mente at vi hadde god kontroll på det.

Vil ha kontroll

Da Se og Hør satt på bildene fra den ramponerte leiligheten til fornærmede i saken, valgte de også å vente med digital publisering til bladet kom ut. Andersen sier at de også avventer fordi de ikke ønsker å spre bildene digitalt.

– Det har litt med at da vet vi at vi har kontroll. Vi ønsker ikke at de blir spredd uten at vi har kontroll på dem.

– Så det var ingen nervøsitet å spore?

– Egentlig ikke.

Andersen har på egne nettsider gjort rede for de presseetiske vurderingene ukebladet har gjort i forbindelse med publiseringen av bildene.

Powered by Labrador CMS