– Hvem skulle tro at vi kom med kritikk mot politiet, sier Ulf André Andersen til Journalisten.

Politiets uttalelser gjorde at Se og Hør publiserte lydopptak 

–  Det kan hende det kommer mer, sier Ulf André Andersen om lydklippene av politiet og Marius Borg Høiby.

Publisert

Se og Hør har tirsdag og onsdag publisert deler av at lydopptak fra en samtale mellom spanere fra Oslo-politiet og Marius Borg Høiby. I lydklippene sier spanerne blant annet at de tar kontakt med Høiby «fordi du er den du er». 

Ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, sier til Journalisten at de besluttet å publisere opptakene da tilbakemeldingen fra politiet var at slike samtaler var normale.

– Kan komme mer

Andersen forteller videre at Se og Hør har sittet på lydopptakene av Høiby og politiet i «en periode», og at det kan hende det kommer mer. Årsaken til at de publiserte, var tilbakemeldingen fra politiet, sier han. 

– Det politiet sa samsvarte ikke med det man hører i opptaket. Spanerne sier at dette er fordi det gjelder Marius. Det er forskjellsbehandling.

Se og Hør skriver i sin sak at: «Politiet hevder nå at en enhetsleder besluttet å oppsøke Marius, noe som ikke samsvarer med hva politiet sier i lydopptaket med Marius.»

På spørsmål om hvilke etiske betraktninger Se og Hør har gjort seg med tanke på publisering av opptakene, svarer Andersen at det stort sett har gått på om det er i det offentliges interesse eller ikke. Det mener han det er.

– Det viser at det er forskjellsbehandling, og at det skjer fordi han er en del av kongefamilien.

Tidspress

Det var Se og Hør som breaket saken om voldssiktelsen mot Marius Borg Høiby, og har siden vært blant de ledende mediene på dekningen. Andersen erkjenner at kriminalsaken ikke er en tradisjonell Se og Hør-sak, men sier kombinasjonen av kompetanse på både krim og kongehus har vært utslagsgivende.

– Hvem skulle tro at vi kom med kritikk mot politiet. Vi er jo best på underholdningsjournalistikk. Nei, men det er vanskelig å jobbe med kongehuset og vi har pleid kilder over en lang periode. Det er ikke bare å hoppe inn og være best på det i løpet av et minutt.

Han mener likevel at andre redaksjoner er bedre på politi, forsvarere og bistandsadvokater – og at Se og Hør nå merker at det er større tidspress.

– Vi er jo vant til å styre saker, mens vi nå må være mer på for å få ting ut tidligst mulig, avslutter han.

Powered by Labrador CMS