Redaktør Trond Arvid Alund (t.v.) og journalist Jarl G. Sandholm i Åndalsnes Avis måtte finne fram fysiske utgaver fra 2004 da de forberedte dokumentarpodkast om «Natta på Notte».

Åndalsnes Avis måtte kaste seg rundt for å rekke 20-årsmarkeringen av den dramatiske hendelsen

Har nådd ut med dokumentarpodkast om skrekknatt på utested i 2004.

Publisert Sist oppdatert

På seks uker har redaksjonen i Åndalsnes Avis produsert sin første dokumentarpodkast.

Da ansvarlig redaktør Trond Arvid Alund tidligere i høst først ble bevisst på en dramatisk hendelse fra 2004, ga deadlinen seg selv: 7. november i år var det 20 år siden det utspilte seg et knivdrama på utestedet Buona Notte i Åndalsnes sentrum.

På dagen 20 år etter hendelsen lanserte avisa første episode av dokumentarpodkasten «Natta på Notte», en serie på totalt fem episoder.

Ny sjanger

Fem personer ble skadet da en mann gikk til angrep med kniv, men heldigvis gikk ingen liv tapt. Gjennom en rekke intervjuer med ofre og involverte forteller avisa historien om skrekknatta på Buona Notte.

Og podkasten har blitt lagt merke til i lokalsamfunnet: Avisa med rundt 3000 abonnenter har allerede passert 5000 avspillinger totalt for serien, og ser nå mot 10.000 som et mål, opplyser ansvarlig redaktør Trond Arvid Alund.

Katrine Silseth Naas har fortellerstemme på dokumentarserien.

Det er Åndalsnes Avis-journalist Jarl G. Sandholm som har gjennomført intervjuene til serien, mens kollega Katrine Silseth Naas har fortellerstemme. Hanne Fleischer fra eieravisa Romsdals Budstikke har fungert som produsent.

– Dette var noe nytt for oss alle, sier Sandholm.

Redaksjonen lager allerede en intervjupodkast, men en dokumentarserie var en ny sjanger å gi seg i kast med. Og tiden var knapp:

– Vi syntes det hadde vært veldig kult å kunnne publisere første episode på dagen 20 år etter at hendelsen skjedde, og da hadde vi ikke mye mer enn en måned på å få gjort alt ferdig, forteller Sandholm.

Tok intervjuobjektene med tilbake

Åndalsnes Avis hadde ikke nettavis i 2004, så journalistene måtte hente fram fysiske utgaver fra 2004 for å gjøre research. Også materiale fra andre aviser, samt Dagsrevyen som hadde hendelsen som toppsak påfølgende kveld, ble hentet fram.

Trond Arvid Alund og Jarl G. Sandholm foran de tidligere nattklubblokalene i Åndalsnes sentrum.

Sandholm forteller at flere intervjuer ble gjennomført i de samme lokalene som hendelsen skjedde i.

– Vi merket at det gjorde inntrykk. De kunne også peke og forklare nøyaktig hvor ting hadde skjedd, så hele historien ble mer levende på grunn av det. Det grepet var nok en god idé, sier ÅA-journalisten.

Som etter en intens produksjonsperiode slår fast at dokumentarpodkast er fullt gjennomførbart å lage, også for små redaksjoner:

– Det er fullt mulig, bare man har utstyr, motivasjon og en god story.

Powered by Labrador CMS