Følger fusjonsforhandlingene fra sykesengen

Sjefredaktør Hans Erik Matre, mannen som først tok til orde for en fusjon av Aftenposten og de store regionavisene, følger forhandlingene fra sykesengen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er sykmeldt og går til behandling, men jeg regner med å være tilbake på jobb i begynnelsen av september, sier Aftenpostens ansvarlige redaktør, Hans Erik Matre.

Han ønsker ikke å kommentere situasjonen rundt fusjonsforhandlingene mellom Aftenposten og de fire regionavisene nå. Matre sier at siden han er sykmeldt, vil han ikke begynne å kommentere de forhold som nå blir drøftet. Det blir opp til Harald Stanghelle som er fungerende sjefredaktør. Matre sier at det derfor er mest ryddig at en og samme person uttaler seg om disse sakene, altså fungerende sjefredaktør.

– Harald og jeg er helt samstemte i denne saken. Men jeg følger selvsagt godt med på hva som skjer, sier Matre.

Kort tid etter at Hans Erik Matre ble ansatt som ansvarlig redaktør i Aftenposten, sa han i et intervju med Dagens Næringsliv i desember 2003 at han trodde Aftenposten og de tre regionavisene ville være tjent med et felles eierskap. Fædrelandsvennen var den gang ikke inne i bildet.

I intervjuet sier Matre blant annet at de fire avisene fram til da hadde klart å utvikle samarbeid på tvers av eierskap.

– Jeg tror en samordning av eierskapet kan få den prosessen til å gå enda bedre, men det er ingen forutsetning, sa Matre til DN den gang.

Utspillet fra Matre vakte en del oppmerksomhet, og styrelederne i de fire regionavisene kom på banen i mars året etter. I et intervju i Dagens Næringsliv uttrykte styreleder Jan Greve i Bergens Tidende klar skepsis til tanken om et felles eierskap.

– Jeg tror at felles eierskap kan medføre ensretting og en noe mindre regional driftsprofil der avisene inneholder mindre lokalt stoff. Av den grunn er det ikke sikkert et felles sentralisert holdingselskap har sin berettigelse, og det er også grunnen til at det er liten entusiasme for det i styrene til Aftenbladet, Adressa og BT, sa Jan Greve til DN i 2004.

Powered by Labrador CMS