Aftenpadde først neste år

Søknaden til Apple forsinket.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i høst fortalte Journalisten at Aftenposten tok sikte på å lansere sin iPad-utgave før jul. Sammen med VG gjennomførte mediehuset en undersøkelse blant mulige brukere om hvor mye de ville vært villige til å betale for tjenesten.

Pusser

Nå er det klart at søknaden til Apple ikke er sendt inn, og at det vil drøye til over nyttår.

– Det ligger ingen dramatikk i det. Vi hadde lyst til å pusse ferdig på tjenesten før vi lanserer den, sier administrerende direktør Lars Erik Torjussen i Aftenposten.

Nå skjeler Aftenposten til sine konkurrenter både i Norge og utlandet i forhold til prisingen av tjenesten. Torjussen forteller at de i Aftenposten har gjort seg noen tanker om hvordan produktet skal prises, men det skyver de foran seg til lanseringen.

At VG har lansert sin app gratis, følger direktøren med stor interesse. Han sier til Journalisten at kan være at Aftenposten også vil gjennomføre noe tilsvarende, for at forbrukerne skal få prøvd ut produktet. Men, understreker Torjussen, dette er en betalingstjeneste.

Betaling

– Det blir betaling for alle, og så det vil være slik at det vil foreligge forskjellige modeller i forhold til abonnenter eller ikke-abonnenter. Men jeg ønsker ikke å gå inn i det nå, sier han.

Direktøren tror på to daglige oppdateringer av iPad-utgaven mandag til fredag, og på spørsmål om det ene blir morgenutgaven og den andre Aften, svarer Torjussen kontant nei.

– Dette er ett nytt produkt. Det er verken morgen eller aften. Det er Aftenposten.

Powered by Labrador CMS