KULTURELT: Morgenbladet styrker satsingen på kultur, ifølge ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen. Illustrasjonsfoto: Journalisten

Farsethås blir kulturredaktør

Samtidig forsterker Morgenbladet sin kulturredaksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ane Farsethås har jobbet som redaksjonssjef og litteraturredaktør i avisa i to år. Som ny kulturredaktør får Farsethås fra høsten ansvaret for alt av kritikk- og kommentarvirksomhet i kulturseksjonen.

Forsterkes

Hun overtar stillingen etter Håkon Gundersen, som sluttet i vinter. Siden den gang har ulike personer fungert i stillingen, inkludert Farsethås i en periode i vinter. 

Hun får en redaksjon forsterket med en ny redaksjonssekretær og journalist med på laget. Over sommeren utlyses ytterligere en journaliststilling. Avisa satser også ytterligere på frilansjournalistikken.

– Kulturdekningen er sentral for Morgenbladets identitet. Det er et område der vi opplagt har potensial for å løfte journalistikken ytterligere og nå ut til flere, sier ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen i en pressemelding.

Vil sette dagsorden

Målet er at Morgenbladet i større grad enn før skal være i stand til å sette dagsorden, og være avisen for kultur, idédebatt og meningsutveksling.

– Kritikken er en journalistisk sjanger som bare blir viktigere for Morgenbladet framover, og Farsethås er i stand til å gjøre den tilgjengelig, spiss og lesverdig, sier Jenssen.

Farsethås var redaksjonsmedlem i litteraturtidsskriftet Vinduet 1999-2000. Hun har tidligere skrevet for Morgenbladet og kommentert litteratur for NRK P2. Fra 2002 var hun fast bokanmelder og kommentator i Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS