Mediefolk:

Line Fausko (t.v.) og Anne Sofie Mengaaen Åsgaard er nye VG-ansatte.
Line Fausko (t.v.) og Anne Sofie Mengaaen Åsgaard er nye VG-ansatte.

VG ansetter Anne Sofie Mengaaen Åsgaard og Line Fausko

Blir henholdsvis krim- og breakingjournalist.

Publisert Sist oppdatert

VG ansetter Anne Sofie Mengaaen Åsgaard (29) som ny krimjournalist og Line Fausko (33) som breakingjournalist. Det skriver VG i en pressemelding i dag.

Mengaaen Åsgaard har journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo (nå Oslo Met) og University of Central Lanchashire. Nå er hun også ferdigutdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

– Som en del av VGs krimavdeling får jeg muligheten til å jobbe med noen av landets aller fremste og i Norges beste mediehus. Da VG tok kontakt var det umulig å ikke takke ja til tilbudet. Deres krimdekning har imponert meg lenge, og jeg gleder meg til å bli en del av laget, sier Mengaaen Åsgaard i pressemeldingen.

Hun har flere års erfaring fra Nyhetskanalen og innenriksredaksjonen i TV2 og har tidligere jobbet for Varden og Monster.

Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, mener den nyansatte krimjournalisten har et stort potensiale og vil styrke redaksjonen i VG.

– Anne Sofie er en erfaren tv-reporter med nyhetsteft. Hun har løpende nyhetsdekning i ryggraden og masse pågangsmot. I tillegg har hun jussbakgrunn. Dermed har hun akkurat det vi ser etter når vi skal satse enda mer på tv i vår krimdekning, sier Håndlykken.

Klar for breaking news

Line Fausko har en mastergrad i globalisering fra University College London og en Master of Arts fra University of St. Andrews. Hun har også bodd i Kina og kan snakke mandarin. Line har tidligere jobbet i FriFagbevegelse og NRK.

– Vi er storfornøyd med å ha fått Line fast med på laget. Hun blir en helt sentral reporter for å sikre at VG forblir først og best på breaking news, sier Bakke Håndlykken.

Line Fausko kom til VG i fjor sommer, og utviklet seg raskt til å bli en av VGs viktigste reportere i dekningen av pandemien.

– Line er et stort journalistisk talent som vil fortsette å styrke vår dekning av løpende nyheter. Gang på gang har hun sørget for at VG har vært nyhetsledende, spesielt i corona-dekningen. Vi gleder oss til å se hva Line kan utrette fremover, sier nyhetsredaktøren.

Fausko sier i presemeldingen at hun er utrolig glad for at hun har fått denne stillingen og for muligheten til å jobbe i VG.

– Jeg kan ikke tenke meg en morsommere jobb enn dette. Jeg gleder meg til å bli en del av det fantastisk gode redaksjonelle miljøet i VG og skal gi jernet for å lage saker som kan glede VGs lesere, sier Fausko.

Powered by Labrador CMS