Mediefolk:

Line Fausko (t.v.) og Anne Sofie Mengaaen Åsgaard er nye VG-ansatte.
Line Fausko (t.v.) og Anne Sofie Mengaaen Åsgaard er nye VG-ansatte.

VG ansetter Anne Sofie Mengaaen Åsgaard og Line Fausko

Blir henholdsvis krim- og breakingjournalist.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG ansetter Anne Sofie Mengaaen Åsgaard (29) som ny krimjournalist og Line Fausko (33) som breakingjournalist. Det skriver VG i en pressemelding i dag.

Mengaaen Åsgaard har journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo (nå Oslo Met) og University of Central Lanchashire. Nå er hun også ferdigutdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

– Som en del av VGs krimavdeling får jeg muligheten til å jobbe med noen av landets aller fremste og i Norges beste mediehus. Da VG tok kontakt var det umulig å ikke takke ja til tilbudet. Deres krimdekning har imponert meg lenge, og jeg gleder meg til å bli en del av laget, sier Mengaaen Åsgaard i pressemeldingen.

Hun har flere års erfaring fra Nyhetskanalen og innenriksredaksjonen i TV2 og har tidligere jobbet for Varden og Monster.

Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, mener den nyansatte krimjournalisten har et stort potensiale og vil styrke redaksjonen i VG.

– Anne Sofie er en erfaren tv-reporter med nyhetsteft. Hun har løpende nyhetsdekning i ryggraden og masse pågangsmot. I tillegg har hun jussbakgrunn. Dermed har hun akkurat det vi ser etter når vi skal satse enda mer på tv i vår krimdekning, sier Håndlykken.

Klar for breaking news

Line Fausko har en mastergrad i globalisering fra University College London og en Master of Arts fra University of St. Andrews. Hun har også bodd i Kina og kan snakke mandarin. Line har tidligere jobbet i FriFagbevegelse og NRK.

– Vi er storfornøyd med å ha fått Line fast med på laget. Hun blir en helt sentral reporter for å sikre at VG forblir først og best på breaking news, sier Bakke Håndlykken.

Line Fausko kom til VG i fjor sommer, og utviklet seg raskt til å bli en av VGs viktigste reportere i dekningen av pandemien.

– Line er et stort journalistisk talent som vil fortsette å styrke vår dekning av løpende nyheter. Gang på gang har hun sørget for at VG har vært nyhetsledende, spesielt i corona-dekningen. Vi gleder oss til å se hva Line kan utrette fremover, sier nyhetsredaktøren.

Fausko sier i presemeldingen at hun er utrolig glad for at hun har fått denne stillingen og for muligheten til å jobbe i VG.

– Jeg kan ikke tenke meg en morsommere jobb enn dette. Jeg gleder meg til å bli en del av det fantastisk gode redaksjonelle miljøet i VG og skal gi jernet for å lage saker som kan glede VGs lesere, sier Fausko.

Powered by Labrador CMS