– Verdiskapingspotensialet i nord er stort, sier Bjørn Inge Mo fylkesrådsleder i Troms og Finnmark, som deler ut stipender til journalistikk om nordområdene. Her er linefisker Jan Roger Morsund på Myre i Vesterålen.

Fire journalister får 65.000 kroner hver til journalistikk om nordområdene

– Vil nå et bredt publikum.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Øystein Lie, frilanser for A-Magasinet, Anne Viken i Minerva, Linda Vaeng Sæbbe i Nordlys og Vibeke Røiri i samfunnsmagasinet Ekko i NRK P2, får 65.000 kroner hver i Arktisk pressestiend.

Det melder Troms og Finnmark fylkeskommune, som deler ut stipendene, i ei pressemelding.

Samlet sett når de fire svært bredt ut i norsk presse. Stipendene skal bidra til større forståelse for hva et endret Arktis betyr for Norge, ifølge pressemeldinga.

– Jeg håper det arktiske pressestipendet vil stimulere til variert journalistikk om nordområdene. Verdiskapingspotensialet i nord er stort, samtidig som vi må forholde oss til klimaendringer og et endret sikkerhetspolitisk bilde, sier Bjørn Inge Mo, fylkesrådsleder i Troms og Finnmark, ifølge meldinga.

Pressestipendet gir fire utvalgte journalister mulighet til fritt å fordype seg i noen av de arktiske nyansene – en unik historie, en rik kulturarv og en flerkulturell befolkning som setter sitt preg på lokalsamfunnene, ifølge Mo.

– De fire som får midler til å fordype seg, vil nå ut til et bredt publikum i både nasjonale og regionale medier, sier Steinulf Henriksen på vegne av stipendkomiteen.

Komiteen bestod av representanter fra Troms fylkeskommune, UiT Norges arktiske universitet, Harstad kommune, Framsenteret og Nordnorsk redaktørforening.

Powered by Labrador CMS