Riktig å flagge støtte til Valla

Leder i Arbeiderbevegelsens Presseforbund, Eva Grønseth, mener det var riktig å flagge tillit til Gerd-Liv Valla i spørsmålet om lederskap for Aps valgkomité.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I gårsdagens VG-sak, der Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen sier Gerd-Liv Valla ikke bør lede Aps valgkomité, uttaler Eva Grønseth at LO-lederen har fungert godt i begge roller tidligere.

«Hvorfor skulle hun ikke klare det nå», spør APF-lederen, som også er journalist i Romerikes Blad. APFs medlemstall ligger for tiden på rundt 860, etter å ha sunket gradvis fra en topp på 1.000 i 1997.

Intern debatt

Det hører til sjeldenhetene at journalister gir uttrykk for sitt syn på denne måten, noe Grønseth er den første til å innrømme.

– Nei, det er ikke ofte vi åpner munnen om sånt. Men med tanke på hvordan denne saken har utviklet seg, mener jeg det var greit å flagge hvor vi sto, og si fra at vi har tillit til Valla.

– Deler resten av APF ditt syn?

– Vi har ikke hatt styremøte om dette, men jeg har naturligvis diskutert saken med folk i forbundet, og vi er alle enige om at Valla har vår tillit.

– Har du fått noen reaksjoner på uttalelsen fra medlemmene?

– Nei, det har ikke kommet en eneste henvendelse så langt, sier Grønseth, som i går deltok i møtet i LO-sekretariatet.

Der var konklusjonen den samme: Valla har fortsatt forbundsledernes tillit.

Aps valg

Grønseth understreker at hun på spørsmålet fra VG påpekte at lederskapet i valgkomiteen er Aps valg.

– Men man har hatt en tradisjon og Valla har klart å gjøre den jobben tidligere. Derfor er det ingen grunn til å tro at hun ikke skal klare å håndtere det nå, sier Grønseth, som imidlertid er enig i at LO-lederen kunne håndtert den betente Yssen-saken bedre:

– Men tilliten har hun ikke mistet.

Grønseths forbundslederrolle har gjort det umulig å være journalist på saken. Men den har gitt henne noen nye erfaringer

– Ja, jeg er litt inhabil kan du si. Men det har vært okay å sitte på den andre siden. Jeg ser hvilken utfordring en sånn sak er i organisasjonene, samtidig ser jeg at journalistene bare gjør jobben sin. Jeg har stor forståelse for begge sider, og synes jeg har lært litt, sier Grønseth.

Powered by Labrador CMS